Diakon i Svenska Kyrkan Får Tillbaka Vigningsrätt Efter Olämpligt Beteende

På tal om #metoo och yrken som har problem med sånt kom jag att tänka på diakonen i Luleå stift som hjälpte sin klient genom att ge ”massage”, och trots sitt uppenbara missbruk av sin ställning ändå fick behålla jobbet.

Denna diakon gjorde inte det dennes yrke och kristna moral kräver vilket hade varit full avbön och erkännande av sin synd, och sedan ta de fulla konsekvenserna av sina handlingar utan undanflykter.

Genom att försöka ljuga sig fri för att rädda sitt rykte, anseende och kanske jobb så har denne bevisat att den inte är en god kristen som passar som diakon och borde bara därför inte få tillbaka sina vigningsrättigheter, någonsin.

Det finns tyvärr gott om exempel på både kvinnor och män inom svenska kyrkan som beter sig ohederligt, stjäl, ljuger, misshandlar, super, förstör oskyldigas liv, begår sexbrott och snarare för tankarna till den onde än den gode.

Sen slipper dessa ofta lindrigt undan både internt och hos rättssväsendet hur absurda påståenden eller bortförklaringar de än kommer med även när alla fakta talar emot dem, bara för att de är så ”goda”?

Polisen lade ner utredningen om brottsmisstankar mot denne individ som ungefär gjort sig skyldig till samma dåliga beteeende som sveriges mest jagade sexförbrytare Martin Timell, som det blev häxjakt på.

Någon som tror att Polisen låtit sig påverkas av nämnde diakons yrke som gör denne till en så ”god” människa?

På små orter tas ofta för stor hänsyn till sånt och ibland kan man tro rättsväsendet drabbas av mental härdsmälta och kastar ut både förnuftet och lagboken genom fönstret när en präst eller diakon är målsägare eller åtalad.

Många i kyrkan kanske räknar kallt med att bli förlåtna hur många gånger de än gör fel, och slippa lindrigt undan hos rättsväsendet, så kyrkan kanske även är en plats för moraliskt fördärv?

Dessutom är både kyrkan, tingsrätt och hovrätt till stor del styrda av politiskt tillsatta lekmän som i många fall är partikamrater och det vill jag påstå är en stor risk.

Diakon får tillbaka vigningsrätt efter anklagelser – NYHETER – Kuriren.nu