64 procent tror de blivit åldersdiskriminerade när de sökt jobb

Vår tids största diskrimineringsproblem är inte som många försöker få oss att tro könsdiskriminering utan det är numera ett litet problem.

P.g.a masshysterin med krav på 50/50 könsfördelning har det faktiskt i många fall lett till könsdiskriminering åt andra hållet i stället, vilket inte heller är bra och dessutom även det olagligt.

Ålderdiskriminering är vår tids största diskrimineringsproblem och ett mycket större problem än könsdiskriminering och kanske det fokus behöver läggas på i framtiden.

Då folk lever längre och pensionsåldern höjs steg för steg blir det ohållbart om man beroende på yrke är passé redan vid 40 – 50, om man ska jobba till 70.

Tycker själv detta med åldersdiskriminering är tragiskt eftersom dagens 50+’are ofta är i lika bra form som 30 åringar, och har lika mycket att ge om deras kompetens för jobbet är likvärdig, och oftast har de högre kompetens och längre erfarenhet i sitt yrke.

Att yngre skulle vara framtidssäkrare är inte heller helt sant för många yngre stannar inte så länge på samma jobb och har ännu inte gjort bort detta med barn och familj, så det är mycket åldersfördomar som behöver städas bort.

Tror inte man ska vara så åldersfixerad vare sig uppåt eller neråt för bägge har värde att erbjuda och kompletterar varandra så man bör försöka hitta rätt mix.

64 (!) procent tror de blev åldersdissade – när de sökte jobb | Chef