Serverless vs. Containers – Vilken kommer att bli dominerande

Enligt denna artikel så kommer serverless teknologin bli mer populär än containers eftersom det är lättare för utvecklarna att använda den och dessa då inte behöver bry sig om hårdvarukonfiguration alls.

Sedan satsar de stora molnleverantörerna mer på sina egna serverless teknologier än containerlösningar, så dessa kommer få bättre stöd och bara bli enklare att använda.

Dett finns även tecken på att serverless är kostnadseffektivare än containers så det är ytterligare ett skäl för varför serverless kommer vinna.

Har själv hållit på en hel del med serverless functions i Azure och måste säga att det är ett mycket enklare sätt att jobba på än med docker containar för du deployar i ett steg i stället för 3, så det blir totalt sett en arbetsbesparing och är ett trevlig sätt att jobba på.

Kör man dessutom sina serveless functions i en consumtion plan slipper man helt bry sig om underliggande VM´s och det blir väldigt kostnadeffektivt.

Att jobba mot Azure App Service tjänst oavsett om man deployar functions eller webb appar är helt enkelt rätt trevligt jämfört med mycket annat, och jag tror också att serverless och även PaaS tjänster som Azure App Services kommer bli populärare än docker och kubernets.

Serverless vs. containers