Åldersdiskriminerad 59 årig kvinna har sökt över 1800 jobb utan att få något

Åldersdiskriminering förstör folks liv och oftast helt i onödan p.g.a fördommar som kanske hade viss grund för 50 år sedan inom vissa yrken, men oftast inte i dagens värld.

Här har vi en kompetent, erfaren och fullt frisk kvinna som trots att hon sökt 1800 jobb inte fått något på grund av åldersdiskriminering, och hon är inte ensam om det.

Hon har även begärt ut ansökninghandlingarna för dem som fått jobb i stället för henne när det gått, och kunnat se att det är yngre mindre kompetenta som fått jobben.

Misstänker ni åldersdiskriminering så begär ut ansökningshandlingarna för den som fick jobbet i stället för er, och gör om ni vill en anmälan till DO för ni har knappast något att förlora på det.

I jämförelse är könsdiskriminering som det läggs ner enormt mycket tid på ett väldigt litet problem numera och knappt ens värt att fortsätta suboptimera, eller fortsätta ge minoritetskönet i ett yrke gräddfiler till toppjobb och diskriminera andra könet i stället vilket knappt ens är tillåtet längre efter ett beslut i EU domstolen.

Det är dags vi lägger om fokus och börjar bekämpa det stora problemet i stället, som är åldersdiskriminering.

Annette, 59: Jag har sökt över 1 800 jobb