Är kommunala bostadsföretag ovilliga att åtgärda störningar och störande grannar

Man har hört mycket om ohederliga hyresvärdar så började fundera lite på vad man hade tyckt om en hyresvärd som i t.ex. 10 års tid gör sitt bästa för att ignorera en hyresgästs klagomål på rätt grova och systematiska störningar som låt oss säga sker vid ungefär samma tidpunkter varenda dag och är hur lätta som helst att ta folk på bar gärning för.

Detta skapar naturligtvis mycket besvär för hyresgästen i fråga så denne försöker lösa det själv genom att prata med de störande idioterna som fullständigt nonchalerar honom, och blir dessutom värre på pin liv så denne blir tvungen att sätta ner foten mot dem så hårt som det krävs för att de ska börja lyssna eftersom hyresvärden är totalt ignorant och marodörerna med och ingen gillar grova upprepade störningar på nätter och morgnar var och varannan dag i år efter år.

Har varit mycket störningar och många ligister i det hus jag bor

Jag bor i det hus på Sveavägen där någon mordbrände ut halva källare hösten 2019 och det var andra försöket på ett år.

Det har även varit väldigt oroligt här under hela den tid jag bott här, och det är både invandrare och svenskar, civilister och I19 soldater som orsakat dessa saker.

I min trapp har det periodvis varit så mycket störningar att man knappt fått en god natts sömn på flera år och det har av någon underlig orsak varit nästan omöjligt att få min hyresvärd att åtgärda dessa störningar inom rimlig tid (månader eller till och med år för vissa ligister) trots att det är frågan om oacceptabla saker.

Ni undrar säker varför jag inte flyttat men de först 7,5 åren hade jag varken ekonomiska eller praktiska möjligheter att göra det och var tvungen att föra en hård kamp mot dessa individer (Bodenbo gjorde inget) och även Bodenbo för att få dem att göra nåt och få till en någorlunda dräglig boendesituation.

Det har gått så där men blev periodvis bättre tills nån ny ligist flyttade in eller befintlig började igen så från helvete till halvhelvete som åtminstone är bättre men inte bra.

Hade jag inte tagit tag i saken och legat på både Bodenbo då Bodenbo knappt gjort något åt dem och de störande individerna stenhårt hade ingen fått sova här någonsin för så mycket liv var det här de 2 första åren jag bodde här dygnet runt, och jag fick inte mer än 2-3 timmars god sömn per natt, och jag sover rätt tungt.

Numera har jag blivit lite för van och störningsnivån har kortare perioder blivit bättre så man hunnit börja hoppas, och senaste året har det varit illa särskilt på helgerna med vissa grannar som super dygnet runt 2-3 dagar i sträck och för ett jävla liv och spelar jävligt hög musik.

Men liv har det varit på natten i princip varje dag då två lägenhetsinnehavare är nattmänniskor av den mindre hänsynsfulla sorten.

Sen har jag inte riktigt vetat vart jag vill flytta i stället för jag vill inte hamna i ett nytt ligistgettohelvete, så hellre det ligistgetto man känner än det man inte känner kan man säga.

Digitala lås ska stoppa bränder, inbrott och missbruk i källaren

En snabb summering av hur det varit i min trapp det senaste året

Jag ska ge en en snabb summering av hur det varit i min trapp det senaste året.

– Det finns en lägenhetsinnehavare som fört liv i princip varenda natt och haft sina kompisar på besök där så det har kunna vara 5-6 eller fler personer där var och varannan natt. Det har haft högt volym på tv/stereo, pratat och skrattat högljutt och då de är många även kommit en del högre smällar och donk från dem då och då under natten som man kunnat vakna av.

– Sen har vi en annan lägenhetsinnehavare som är ett ännu större problem total sett för denne är den som kunna supa och partaja dygnet runt i 2-3 dagar var och varannan helg och vissa veckodagar och då för liv dygnet runt med fyllegormande, smällande, donkade och allt från hög musik till musik på maxvolym, och jag skojar inte med er när jag säger maxvolym. Denne person kan även vara störande när han inte festar för han kan ibland hålla på gräla med folk i telefon i flera timmar på vanliga veckodagar när jag sitter och försöker jobba och det låter så högt att man kan tro han pratar genom en megafon precis som när han och hans suparkompisar håller på fyllegorma, eller spela stereo på hög volym, och är det största problemet i denna trapp.

– Sen har vi en annan lägenhetsinnehavare som så gott som alltid drämmer igen sin lägenhetsdörr allt vad denne orkar och på morgnar kan man vakna av det med hjärtat i halsgropen, men denne håller på så jämt och håller på pin kiv på springer in och ut ur sin lägenhet med jämna intervall en hel dag och kväll vissa dagar när denne är på uselt humör. Ni ska veta att det är så hårt dörrsmällande att det skakar i väggarna och låter som nån skjuter med pistol i trapphuset, och är är allt annat än normala livsljud. Att behöva stå ut med ett eller två dussin sådana smälla vilket det kan vara många dagar är inte särskilt kul ens på sk. normala tider, men de gör så när de far tidigt på morgonen eller kommer hem mitt i natten när de varit och festat med.

– Sen har vi en fjärde lägenhetsinnehavare som också hållit på idiotdrämma igen dörren när denne far tidigt på morgonen för att väcka folk med flit fast inte riktigt lika hårt, och denne har även kunna hålla på med en handfull riktigt hårda garderobssmällar eller hack/donk i 20-30 minuter innan denne far strax efter 6 på morgonen. Denne höll förut också på springa in och ut ur sin lägenhet 5-10 ggr per kväll efter jobbet och idiotdrämde igen dörren så det skakade i väggarna men under senaste året har personen nöjt sig med att bara göra det tidigt på morgonen när det stör som mest.

Dessa saker har jag och alla andra i denna trapp varit tvungna att stå ut med på daglig basis under senaste året.

Jag har svårt att se vad en hyresvärd skulle ha att vinna på att hålla sådana människor bakom ryggen, men det gör Bodenbo.

Stort polistillslag mot en lägenhet i min trappuppgång

Före jul 2020 var det en hälare/knarklangare i trappen bredvid som polisen gjorde tillslag mot en Lördag f.m. och det är inte en helt ovanlig syn här på Sveavägen.

Men den 7:e Februari i år hände något ännu spektakulärare för då kom polisen och gjorde ett stort tillslag/razzia mot personer som bor i min trapp tidigt som f-n en söndag morgon.

Eftersom de verkade ta med massor av saker i kassar och bagar så kan det ha varit frågan om en stöldliga eller en knarkrazzia om de kanske hade ett par dussin kilo marijuana eller nåt i lägenheten och ägnat sig åt distribution, men har inte sett media rapportera om detta vilket är väldigt underligt?

När gäller de personerna så har de dessutom hela tiden varit nattmänniskor så de brukar inte börja röra på sig fören sent på f.m eller tidigt på e.m och är en av två lägenhetsinnehavare i denna trapp som fört alldeles för mycket liv på nätterna senaste året och stört folks sömn utan att Bodenbo gjort något åt dem.

Den 14:e Februari kom polisen dessutom tillbaka och gjorde ett nytt tillslag och tror det var då de tog med sig allihopa och de syntes sedan inte till på många veckor och satt antagligen häktade, förutom en av dem.

Den 16:e kom sedan två poliskommissarier hit under f.m och höll på bryta och bända i deras lägenhet en hel dag vilket var rätt störande då jag satt och försökte tänka djupa tankar och jobba.

För att polisen ska göra så här storskaliga multipla tillslag måste det röra sig om riktigt grov brottslighet, och detta är bara ytterligare ett exempel på vilken sorts människor jag fått tampas med under min tid här, och även om alla inte varit grovt kriminella så har det flesta ligister som härjat här varit riktigt jävla hopplösa och krävt hårda tag för att få bukt med, och ibland har inte ens det hjälpt.

I kombination med att Bodenbo inte gör i närheten av tillräckligt för att stävja dessa människor och dessutom inte verkar vräka folk annat än om det inte betalat hyran i tid så skapar det en fullständigt ohållbar boendemiljö där man är tvungen att försöka lösa saken själv.

Störiga, nonchiga, jävliga, hotfulla och ibland våldsamma grannar

Den 14 maj inträffade en misshandel i en närliggande trapp med okänd gärningsman som mycket väl kan vara relaterat till hälaren/knarklangaren som haffades före jul för Sveavägen är ett ställe med ett antal ligister.

Själv blev jag en gång överfallen av en av mina grannar som var rosenrasande för att han trodde jag var skyldig till det djävulskap som någon hållit på med ett par gånger, och det blir ibland så i hyreshus när källan inte går att identifiera att folk helt godtyckligt väljer att tro nåt och blir förbannad på denne.

Jag själv var och lyssnade på det ett par gånger i trapphuset när det försiggick och det lät mest från en viss persons lägenhet, och det sätt det försiggick på innebar att det bara kunde komma från någon av lägenheterna på dennes sida av trappuppgången med och varken från mig eller min rosenrasande granne.

Min rosenrasande granne gjorde däremot inte det utan hade suttit inne i sin lägenhet och gissat, och man kan nog säga att den rosenrasande grannen som försökte överfallna mig hade fått ett sammanbrott.

Jag har tack och lov snabba reflexer så när han försökte dra på mig en smäll reagerade jag blixtsnabbt och gled undan och kontrade, sen försökte han dra på mig en smäll till som jag instinktivt gled undan och blockerade bort och efter det tappade han lusten och insåg att han inte skulle lyckas.

Det var andra gången en granne försökt överfalla mig.

Första gången en granne försökte överfalla mig var när jag gick ut i trappen för att prata med en individ som då var den störigaste och propparna brann för honom så han försökte ge mig en smäll, men mina reflexer räddade mig den gången med.

Denna person var dessutom tjuvaktig och stal allt som var löst i trappen så man kunde aldrig lämna nåt där, och är huvudmisstänkt för att vara den som stal en grannes nyckelknippa som han lämnat kvar i låset medans han förde ut sin cykel, vilket resulterade i att han inte kunde lämna lägenheten på hela helgen tills låssmeden kom och bytte lås på måndagen.

En annan kille som nog varit den gangstrigaste personen här stod en gång och väntade på mig i källaren med en kompis när jag kom hem och började bete sig och säga hotfulla saker åt mig för att försöka skrämma mig då jag skällt en del på honom med för att han också höll på föra liv varje natt.

Jag lät mig inte skrämmas så det var enda gången han försökte, men han slutade inte föra liv på nätterna ändå.

Ytterligare en annan gång så försökte jag också prata förstånd med en annan ligist i denna trapp för det har passerat många sådana här, och han blev så förbannad han han hotade mig med stryk om jag inte höll käften och tyckte jag skulle gå ut på en promenad om jag stördes av det liv han förde varje natt.

Det är riktiga dårar man fått stå ut med här som varit störiga, nonchiga, jävliga, hotfulla och ibland våldsamma.

Trots detta har Bodenbo gjort så lite som möjligt och till och med försökt göra mig till syndabocken och skjuta budbäraren ett par gånger, och man kan verkligen undra varför?

Det får mig att fundera på om kommunala bostadsföretag gör så lite som möjligt åt störningar.

Upprinnelsen och efterspelet till det senaste överfallet jag blev utsatt för

Vill berätta om upprinnelsen och efterspelet till den senaste överfallet jag blev utsatt för av en av mina grannar som jag kort tagit upp tidigare.

En av gångerna det höll på idiothackas så gick jag ut i trappen med mobilen i handen och ställde mig på mitt våningsplan för att filma nästa gång det hackades.

Efter några minuter så hörde jag en dörr öppnas på våningen ovanför så jag gick upp två trappsteg för att se efter och då började en annan granne som propparna uppenbarligen brunnit på gapa och skrika och anklaga mig för att stå och banka i räcket.

Det tyckte jag var helt absurt för det var någon som hållit på idiothacka med en hammare ca 10 minuter innan och ingen som bankat i något räcke vilket låter annorlunda, men han var nog inte vid sina sinnes fulla bruk där.

Om jag hade hållit på med fanstyg så hade jag inte gått upp och kollat vem det var utan snarare tvärtom, men vissa människor verkar helt enkelt ha svårt att tänka när de drar slutsatser.

Dessutom stod jag inte med någon hammare i handen utan min mobiltelefon och försökte förklara varför men han var inte mottaglig för fakta.

Han anklagade mig även för elementhackande som hänt nåt år tidigare som jag inte heller kunde vara skyldig till eftersom elementrören mellan våningsplanen går rakt upp, så det måste ha varit någon rakt under honom.

Det tråkiga med den händelsen är att den granne som senare överföll mig också kom ut och började gapa om att jag inte ska hålla på hacka, för den första personens gapande och anklagande hade fått honom att tro att det var jag som var skyldig och bägge var helt rabiata.

Sen anklagade han mig även för att vara den som var skyldigt till att det tjuter i rören i bland, men den saken är snarast Bodenbos fel för rören i detta hus spökar ibland.

Det var alltså den första grannens gormande om att jag stod och bankade i räcket trots att ingen hade bankat i räcket den kvällen utan det ca 10 minuter före varit någon som idiothackat med en hammare som fick grannen som överföll mig att tro det var jag.

Vilket nästa gång idiothackandet hördes strax efter 8 på en Fredagskväll när jag låg i soffan och kollade på Poirot fick denne att komma ner, banka på hos mig och när jag öppnade dörren först börja gapa och gorma och sen flyga på mig, för att jag inte ”erkände” och lovade sluta med något jag inte hållit på med antar jag.

Trots att det sätt hackandet totalt sett gick till på innebar att det inte kunde vara jag som var skyldig så har kanske dessa två fortsatt tro det och annat, och det är väl en kombination av idioti och illvilja som är orsaken till det.

Nu ska ni få höra det märkligaste med min grannes överfall och det är att konstaplarna som var på plats och förhörde oss bägge ca 20 minuter efteråt kunde konstatera att det var jag som var offret och upprättade en anmälan om det.

På tisdagen veckan efter fick jag ett brev från polisen där jag fortfarande var klassad som offret och det stod vem som var utsedd till förundersökningsledare.

Jag ringde henne och frågade hur länge det skulle ta, men då sa hon att de har 800 ärenden på kö som är viktigare så det kommer knappast hinna börja med detta…

Döm av min förvåning när jag en vecka senare fick ett nytt brev i inkastet där hon trots att poliserna som varit på plats redan konstaterat att det var jag som var offret klassat om mig till misstänk, och jag fick ägna hela sommaren och långt in på augusti åt att försvara mig mot det innan de la ner misstankarna eftersom det var lite för uppenbart att jag var offret.

Då fanns det visst hur mycket tid som helst att börja utreda saken trots att det fortfarande måste ha legat 800 ärenden som var viktigare i kön, och det är bara väldigt suspekt.

Om jag får vara lite spydig så kan man lätt tro att polisen i Boden anser att jag inte får försvara mig och att Bodenbo anser att jag måste tolerera hur mycket djävulskap som helst från mina grannar och absolut inte får opponera mig mot det, eller ibland ta tag i saken själv för att de gör så lite som möjligt och mer eller mindre tvingar mig till det.

Om jag på det ihärdigt klagar och kräver att det åtgärdar det och sen ber dem dra åt helvete för att de inte gör det så ska jag minsann kväsas eller nåt.

Man kan misstänka att det pågår någon sorts hatkampanj mot mig i Boden som alldeles för många vid detta lag blivit inblandade i bara för att jag krävt normal hänsyn av folk och opponerat mig mot allt djävulskap.

Fakta angående idiothackandet

Det är nog dags de berörda parterna börjar använda sitt sunda förnuft gällande idiothackandet för jag tror falsariet till varning jag fick beror på idiothackandet förra året och liknande som hörts tre gånger under sommaren i år, så en helt godtycklig varning där de skjuter från höften och tror vad de vill.

Lite mer fakta angående idiothackandet som försiggick under April förra åren och har hörts tre gånger under sommaren i år.

  1. Det är fysiskt omöjligt att få det att låta lika hårt och tungt när man hackar i taket med nåt som när man bankar i golvet för man har gravitationen mot sig och inte kroppsvikten med sig, och det hördes rätt tydligt att det var bankande i golvet det var frågan om förra året så nån på våningsplanet ovanför mig som var skyldig.
  2. Jag var det första i denna trapp som ringde och klagade och tror det var andra gången det hördes eller nåt sånt. Väktarna kom efter ca 10 minuter till min trapp och ställde sig på mitt våningsplan.

Jag väntade på att det skulle hackas igen så jag direkt kunde gå ut till dem, och jag började öppna dörren och gå ut till väktarna i princip samtidigt som hackandet upphörde vilket bara det innebär att jag inte kan vara skyldig.

Då hördes det rätt tydligt att det var i golvet på tredje plan men väktaren var rena amatören på sånt här och hade nog inte så stor erfarenhet av störningshantering.

Väktaren i fråga sa även att han kände den jag sa jag trodde det var och bad dem gå och prata med och började anklaga mig för att själv hålla på, för han sa att han inte tror den jag trodde det var håller på med sånt… så han betedde sig partiskt och oförskämt.

  1. Många av gångerna hackades det först på ena sidan av huset, sen i mitten och sen på andra sidan av huset med några sekunders mellanrum för förflyttning vilket bara de som bor i treorna kan göra utan att bli tagna på bar gärning, och det skedde väldigt många gånger.

Hackandet höll på ett tag varje gång med så de som tror nån är så dum att de ens tar risken att springa omkring i trapphuset och göra sånt är riktigt ute och simmar, eller är illvilligt inställda.

  1. När jag stod ute i trapphuset med mobilen i handen efter en av gångerna det hållits på hackas för att vänta på att det skulle börja hackas igen och filma när ena grannen ovanför kom ut och började gorma åt mig så var det ca 10 minuter sedan det hackats.

Hade jag hållit på med djävulskap hade jag inte heller gått upp några trappsteg för att se vem som kom när jag hörde en dörr öppnas våningen ovanför utan smugit in till mig igen för jag är varken korkad eller galen.

Sen var det ingen som hade bankat i något räcke utan med en hammare ca 10 minuter innan och då kan det bli lite resonansljud i räcket, men man hör fortfarande att det är någon som bankar med en hammare om man inte är en idiot förstås.

Jag stod inte i trapphuset med en hammare i handen heller utan mobilen och försökte förklara varför så den gormande grannen betedde sig helt vanvettigt.

Dessutom var det hans gormande som fick den granne som senare överföll mig att tro det var jag och komma och börja bråka med mig nästa gång det hördes, så det är inga småsaker han orsakade.

Han ringde även störningsjouren och sa att jag stått och bankat i räcket vilken ingen hade gjort och väktaren helt okritiskt trodde på trots att han alldeles helt säkert hört att det var någon som hållit på banka med en hammare 10 minuter innan…

Att sen samma väktare som första gången inte lyssnade när jag försökte förklara saken och sa att han vet vad han ska tro och kommer lämna in en rapport om saken, är bara ytterligare ett bevis på att han är en godtycklig idiot som dessutom p.g.a personkännedom var jävig och partisk.

Detta var andra gången han var där p.g.a idiothackandet förra året och andra gången han p.g.a personkännedom betedde sig jävigt och partiskt.

Så mycket elände p.g.a en idiot som propparna hade brunnit i skallen på så till den grad att han inte var vid sina sinnens fulla bruk och började anklaga första bästa person för något som inte ens hade pågått, tillsammans med en godtycklig och partisk väktare och min hyresvärds notoriskt bakvända beteende mot mig i 11 års tid.

Att vissa verkar ha viljat fortsätta tro fel saker är vid detta lag ohållbart för det är inte svårt att räkna ut hur mycket skit som snackats om mig under senaste året av berörda parter.

Samtidigt som de inte gör ett skit för att försöka ta reda på fakta genom att gå ut i trapphuset och lyssna, för inifrån sin egen lägenhet är det närmast omöjligt att avgöra vem som håller på idiothackar.

Synd att jag måste dra detta till offentlighetens ljus men deras beteende och närmast illvilja i kombination med Bodensbos bakvända beteende mot mig har blivit så skadligt att jag inte lägre har något val.

Undrar ni över bilden så ska den symbolisera mina två rabiata grannar som höll på gorma och gapa åt mig i säkert 20 minuter den gången.

Till alla skeptiker som trots att alla bevis pekar åt ett visst håll fortsätter tro vad de vill ska slippa tvivla kan jag säga att jag p.g.a. att jag bor i ett hus fullt av dårjävlar och har en hyresvärd som betett sig väldigt bakvänt, avigt och illvilligt mot mig under 11 års tid tagit för vana att spela in saker.

Vad gäller just idiothackandet som höll på under april föra året och nu hörts 4 gånger i sommar för det hölls på i morse med som en markering mot en annan dårfinksgranne på bottenplan som drämmer igen dörren så det skakar i väggarna och låter som nån skjuter med pistol, så har jag inspelningar som klart och tydligt visar att jag ligger och sover och blir väckt av det och omöjligt kan vara skyldig vilket tillsamman med de övriga 4 punkter räcker gott och väl för att bevisa min oskuld.

Den väktare, de av mina grannar, de på Bodenbo och kanske även poliser som under senaste året velat fortsätta tro fel saker mot allt sunt förnuft har alltså ingenting för det.

Så ni som fått höra vissas skitsnack kan vara säkra på att det bara är skitsnack och kanske bör sluta sprida det vidare och hjälpa till att sabba mitt liv ännu mer än jag redan fått det sabbat under senaste decenniet.

Hade även en intressant diskussion med Idiotdrämmaren på bottenplan i går om deras idiotdrämmande i dörren för börjar bli rätt less och de höll på springa ut och in i lägenheten med sina nya hundar från tidigt morgon och idiotdrämmde varje gång, och han såg helt oförstående ut som om ingen ens pratat med dem om den saken.

Är det så att Bodenbo trots att de haft ett år på sig inte ens bemödat sig om att ringa ett telefonsamtal till dem om saken kan vi nog kalla det för det slutgiltiga beviset för deras totala nonchalans för det är oftare än inte de verkar ha gjort så.

Deras idiotdrämmande fick i sin tur fick de som bor på våningen ovanför mig att börja banka i golvet med en hammare vilket låter ännu mer inne hos mig så jag var utsatt för dubbel attack.

Idiotdrämmandet på bottenplan väcker visst folk på 3:e plan med och då är det antagligen det idiotdrämmandet som de även kan hålla på med sent på kvällen och natten tillsammans med det nattliv som kommit var och varannan natt från de två nattliga lägenhetsinnehavarna som utlöst idiothackarnas idiothackande denna sommar igen.

Det lustiga med idiothackarna är att de i 2 års tid även varit idiotdrämmare som också drämt igen dörren rejält när de farit tidigt var och varannan morgon och kunnat smälla på rätt hårt i garderoberna i hallen innan det.

Men när de själva är lediga och vill sova tål de visst inte samma sak själva.

Ni tycker säkert det är konstigt att Bodenbo inte gjort något

När ni läser om mina klagomål så tycker ni säkert det är konstigt att Bodenbo inte gjort något och det tycker jag med, men det är värre än så.

Bodenbo hade nämligen i så gott som alla fall väldigt lätt kunnat konstatera att det jag klagar på är sant och ta förövarna på bar gärning om de hade velat genom att beordra sitt anlitade väktarbolag som förut var Securitas men numera är väktarskolan att vara på plats vid de tidpunkter då de förekommer, och de flesta störningar har förekommit var och varannan dag vid ungefär samma tidpunkter dessutom.

I så gott som alla fall gällande alla de marodörer jag klagat på genom åren så hade de inom någon dag kunnat ta dem på bar gärning och då de i de flesta fall varit oförbätterliga inom en månad eller två fått så mycket bevis mot dem att de hade kunnat vräka dem, men i stället har de gjort så lite som möjligt samtidigt som de jävlats med mig.

Eftersom Bodenbo styrs av Bodens Kommun och deras politiker så förväntar jag mig att de när de får kännedom om mina inlägg kommer göra det de flesta politiker i detta land gjort i alla tider när de riskerar bli avslöjade för oegentligheter de har begått, och det är att ljuga sig blåa ända in i kaklet och försöka göra offret till syndabock för att rädda sina skinn.

Det roliga med det är att dom flesta politiker som gjort så hade sluppit mycket lindrigare undan om de istället direkt hade erkänt allt utan omsvep och tagit sitt straff, men många politiker lär sig visst aldrig.

Visst finns det hederliga politiker med och man kan alltid hoppas att någon av dem i Boden tar sitt moraliska ansvar och visselblåser om detta så sanningen kommer fram snabbare, men även om så inte sker känner jag mig inte särskilt orolig då jag har 11 år av deras notoriska beteende att visa upp.

Sen ligger det dessutom i allmänhetens intresse att denna typ av beteende hos ett kommunstyrt bostadsföretag och de politiker som styr det kommer upp i offentlighetens ljus.

Jag har dessutom tvingande skäl till att föra upp det i offentlighetens ljus eftersom Bodenbo vägrar bete sig schysst och rekorderligt och ignorerar mig så mycket de kan, så förtal är det icke och dessutom sant.

Kommunala bostadsföretags integrations-politiska engagemang

Läste för ett tag sen en artikel på min hyresvärd Bodensbos hemsida om deras integrationspolitiska engagemang som hela allmännyttan, kommunerna, landsting, svenska kyrkan, diverse olika hjälporganisationer och även hyresgästföreningen är involverade i, där Boden är ett av 4 ställen det finns ett innovationslabb på.

Då slog det mig att detta kan få väldigt olyckliga konsekvenser för svenska hyresgäster som klagar för mycket på invandrare som håller på för ett jäkla liv och stör deras sömn och boendemiljö dagligen.

Folk som är starkt engagerade i invandring och integration är nämligen ofta det man brukar kalla för asylaktivister, och asylaktivister är en sorts fanatiker precis som djurrättsaktivister, miljöaktivister, radikalfeminister, vänsterextremister, nazister och islamister.

Fanatism har ungefär samma effekt på människors beteende oavsett vad man är fanatisk för och gör att folk inte tolererar minsta kritisk mot det de brinner för, och kan bli väldigt hämndlystna och anse att deras övertygelser berättigar nästan vilket beteende som helst som gynnar deras sak.

Asylaktivister på ett hyresbolag i kombination med att en hyresgäst kanske har väldigt jobbiga och störande invandrare som grannar som denne klagat på kan få konsekvensen att hyresvärden börjar anse att ni är ”rasist” av långt ifrån giltiga skäl, och i stället för åtgärda störningarna börja jävlas med er för att ni är ”rasist”.

Asylaktivister är förutom inom kyrkan och diverse hjälporganisationer vanligast förekommande inom stat, kommun och landsting då det är dessa som jobbar mest med integrationspolitik.

Det finns sannolikt en stor risk för att bli stämplad som rasist av asylaktivister om man klagar på invandrare så asylaktivister hos ens hyresvärd då är ytters olyckligt, och godtyckliga rasiststämplar kan väldigt snabbt sprida sig som en löpeld i samhället till andra asylaktivister inom stat, kommun och landsting.

Det kan få konsekvenser för personen på orten där denne bor i betydligt större skala än bara en illvilligt inställd hyresvärd.

Stat, kommun och landsting är de som utövar makten i samhället och eventuella asylaktivister inom dessa instanser är fanatiker, och som alla fanatiker kan de börja missbruka sitt ämbete och sin makt till att förstöra ”rasisters” liv då de ändå bara är ”rasister” som säkert hatar alla invandrare och precis som Hitler vill bygga koncentrationsläger och gasa ihjäl dem.

Det sista kanske låter överdrivet men är man på sociala medier lite då och då kan man inte undgå att snubbla över trådar där helt absurda diskussioner om rasister och vad som är rasism pågår, och vet att det är precis så här överdrivet och fanatiskt asylaktivister reagera och resonerar, och i mina ögon framstår dessa diskussioner många gånger som snudd på psykotiska.

Det i sin tur kan leda till att en person kan få sitt liv förstört utan giltiga skäl, så detta är bekymmersamt.

Boden integration och samverkan

Politisk korruption och vänskaps-korruption inom kommunala bostadsföretag

Man kan misstänka att Bodenbos integrationspolitiska strävanden är orsaken till att de gör så lite åt invandrare som håller på beter sig för illa (i varje fall har jag skäl att tro det baserat på mina erfarenheter) och frågan är om det borde ses som politiskt korruption då de ägs och styrs av Bodens kommun?

Det är inte heller mindre skadligt att få sin sömn och boendemiljö förstörd av invandrares djävulskap än av svenskars om nu någon asylaktivist trodde det…

Sen har vi då en av mina grannar som också fått leva djävulen hela det senaste året och hållit på supa och partaja dygnet runt var och varannan helg och vissa veckodagar.

En av hans oftast förekommande suparpolare som ofta är med på hans fester eller ibland bara hans flickvän är ledamot i Bodens kommunfullmäktige, och det finns många ytterligare ledamöter med samma efternamn och dessa är antagligen släkt.

Det finns även ett flertal ledamöter i kommunfullmäktige som har samma efternamn som festprissen som tillåtits supa och föra liv dygnet runt var och varannan helg i ett års tid.

Att de är släkt och kanske till och med nära släkt med festprissen kan man nog med gott samvete utgå ifrån tills motsatsen är bevisad, för på en så lite ort som Boden är det med stor sannolikhet så.

Det kan mycket väl ha varit vänskapskorruption/politisk korruption när det gäller tidigare lokala bodenligister som bott i min trapp men då har jag inte direkt misstänkt eller börjat utreda saken.

Att det sen finns väldigt många personkopplingar mellan I19 och övriga Boden inklusive Bodens Kommun och säkert Bodenbo är välkänt, så det förklarar kanske varför så många av I19 soldaterna fått hålla på leva om i åratal och ägna sig åt vad jag betraktar som rena trakasserier mot folk som klagat och skällt på dem.

Då Bodenbo är ett allmännyttigt bolag som styrs av Bodens kommun där kommunfullmäktige utser deras styrelseledamöter som i många fall själva är kommunfullmäktigeledamöter med, så kan man väldigt lätt och med gott samvete misstänka att orsaken till att festprissen tillåtits leva djävulen i ett helt år utan att något gjorts beror på vänskapskorruption/politiskt korruption i just hans fall.

Det är synnerligen allvarliga saker i en demokrati även om det kanske inte är det i en kommunistdiktatur.

Just därför att Bodenbo är ett allmännyttigt bostadsbolag som styrs och ägs av Bodens kommun så finns goda skäl att både informera om denna möjliga politiska korruption och få någon att börja djuputreda detta, då det ligger väldigt stark i allmänhetens intresse att politiskt korruption inom en kommun både avslöjas och sätts stopp för.

Kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare 2018-2022

Vilka skyldigheter har hyresvärden om en hyresgäst är störande?

”När en hyresgäst använder sin lägenhet ska denne se till att de som bor i omgivningen inte utsätts för störningar. Störningar utgörs i allmänhet av ljudstörningar såsom oväsen, trappspring och hög musik. Om det förekommer störningar är hyresvärden skyldig att agera och det är viktigt att agera snabbt och korrekt.”

Bodenbo har inte agerat snabbt och korrekt en enda gång så de har notoriskt brutit mot sina skyldigheter i 11 års tid.

”Hyresvärden gör en första bedömning av om klagomålen är befogade och tillräckligt allvarliga för att vidta åtgärder. Ett första steg kan i vissa fall vara att prata med den hyresgäst som stör.”

Bodenbo har schablonmässigt ignorerat mig och mina klagomål, vägrat kommunicera med mig, vägrat ta marodörerna på bar gärning trots att de enkelt kunnat det och gjort så lite som möjligt.

”Hyresvärden ska dock alltid skicka en skriftlig tillsägelse där hyresgästen uppmanas att se till att störningarna upphör omedelbart. En sådan rättelseanmaning ska skickas med rekommenderat brev till hyresgästens adress.”

På det har de ungefär en handfull gånger skickat arga brev till mig där de antingen försökt få mig att förstå att mina grannars rätt grova störningar på nätter och morgnar bara är normala livsljud och något jag måste stå ut med, eller så har de sagt att jag genast måste sluta störa min grannar om någon av mina grannar varit i farten med hämndklagande för att jag varit och skällt på dem (påhittade saker, skitsaker som normala livsljud på dagtid, försökt skylla sina saker på mig, att folk ibland markerat att de stör och ibland gett igen).

I alla dessa fall har Bodenbo alldeles för villigt trott på deras klagomål vilket framstår som väldigt suspekt eftersom de ignorerat mina, vägrat kommunicera med mig och vägrat ta marodörerna på bar gärning i 11 års tid.

Nån enstaka gång har de skickat en allmän lapp till alla om störande ljud.

Jag har bara krävt det jag har rätt att kräva av en hyresvärd när det gäller grova, systematiska i princip dagligt förekommande störningar.

Bodenbo har svarat både med ignorans, att försöka lura mig att tro jag måste stå ut med dem eller huggit som kobror på marodörernas hämndklagande.

Vilka skyldigheter har hyresvärden om en hyresgäst är störande?