Om

”Att förvänta sig att världen ska behandla dig snällt för att du är en hederlig människa är lite som att förvänta sig att en tjur ska låta bli att attackera dig för att du är vegetarian” (Dennis Wholey)

Programmerare och webbutvecklare.

Har tidigare jobbat en hel del med mjukvarudesign och test inom telekomsystem och främst Ericsson Telecoms växlar AXE-10/810, C-programmering i realtidsoperativsystemet OS-9/9000, shell script programmering under Solaris Unix och systemadministration under Solaris Unix och Windows 2000 Server.

De senaste 10 åren har jag mest hållit på med webbutveckling och programmering i PHP, Java och C#, och senaste åren jobbat mycket mot Azure och dess PaaS tjänster.

Bloggar i första hand om arbetsrelaterade saker i allmänhet, IT-yrket som jag jobbar inom och en del andra saker som engagerar mig.

Kan även rekommendera alla att läsa mina artiklar:

Skillnaden mellan en rättshaverist och en rättskämpe med stort moraliskt rättspatos

Demokrati, yttrandefrihet, näthat och sociala medier

Och

Lär dig känna igen en psykopat och se tecken på psykopati

Vill ni kontakta mig så kan ni göra en kommentar i något av mina inlägg, eller via kontaktformuläret.

OBS! Alla mina åsikter här är privata, och nej jag tror inte världen är ”The Matrix” men däremot är det symboliskt.

Vem är jag som person?

10000 kr frågan som alla som läser denna sida antagligen är intresserad av.

Gjorde för skojs skull en personlighetsanalys på mig själv baserad på en text jag skrivit på engelska och fick följande utlåtande från en välkänd online tjänst… och det stämmer väl någorlunda bra.

Som alla andra människor är jag även till viss del situationsbaserad och kanske mer styrd av viljan att vara objektiv och försöka vara rättvis än de flesta, så jag kan avvika från nedan analys ibland för livet är inte svart-vitt.

T.ex. i mitt yrke där man som utvecklare oftast måste följa en organisations standards för att skriva kod, versionshantera, jobba enligt scrum, kanban, vattenfall, pm3, itil o.s.v och förväntas bete sig professionellt

Sen är mitt yrke sådant att det kräver en hög grad av logiskt tänkande och sunt förnuft eftersom datorer inte bryr sig om känslor eller tyckande, så jag kanske styrs mer av logik än den genomsnittliga personen.

Du är skarpsinnig och något okänslig. Du är filosofisk: du är öppen för och fascinerad av nya idéer och älskar att utforska dem. Du är allvarsmättad: du är i allmänhet allvarlig och skämtar inte mycket. Och du är utmanande mot auktoriteter: du föredrar att utmana auktoriteter och traditionella värden för att bidra till positiva förändringar.

Dina val drivs av en önskan om att göra upptäckter.

Du är relativt ointresserad av både tradition och glädje i livet. Du bryr dig mer om att gå din egen väg än att följa vad andra har gjort. Och du föredrar aktiviteter med ett syfte större än bara personlig njutning.

* If Swedish isn’t your native language you can translate this blog with Google translate automatically by selecting it from the sidebar menu you get to by clicking on the 3 lines up at the left corner. You can also choose to subscribe to this blogs FeedBurner feed, RSS feed or email newsletter from that sidebar menu.