Lär Dig ASP.NET Core och ASP.NET MVC

Är ni intresserade av att lära er ASP.Net Core & MVC webbutveckling på egen hand så är följande resurser en bra startpunkt.

Community edition av Visual Studio eller Visual Studio Code är bägge helt gratis, så ni får allt ni behöver för att börja lära er ASP.Net Core & MVC utan att behöva lägga ut en enda krona.

Get started with Visual Studio

Kan rekommendera vanliga Visual Studio då den är färdig out-of-the-box och användarvänlig, medans Visual Studio Code är en bare bones editor som man måste lägga till extensions till för att den ska bli riktigt användbar, och det mesta bygger på shortcuts eller terminalkommandon.

Visual Studio Community
Edition

Börja sedan med att läsa denna översiktlig introduktion till ASP.NET Core där det även finns ytterligare tips på vad ni ska läsa beroende på vad ni vill lära er.

Introduction to ASP.NET Core

Gratis videolektioner från Microsoft för att lära sig Asp.Net Core och C#

På nedan sida har Microsoft lagt upp massor av bra introduktionsvideos, vanliga tutorials och dokumentation för olika områden inom Asp.Net Core utveckling som är en utmärkt startpunkt för nybörjaren att lära sig grunderna och få en översikt innan ni går vidare.

Learn ASP.NET Free courses, tutorials, videos, and more for learning web development with ASP.NET.

C# bör ni självklart kunna innan så kolla ovan videos och kanske övriga läromedlen först.

Learn C# Free courses, tutorials, videos, and more about learning the programming language C#

Nedan huvudsidan för .Net utveckling med fler områden inom .Net Core utveckling som är en utmärkt startpunkt för att lära sig grunderna i även C#, .Net Core och Xamarin.

Learn .NET – Free tutorials, videos, courses, and more for beginner through advanced .NET developers

Ytterligare videolektioner i C# och ASP.Net Core

Ytterligare videolektioner i C# och ASP.Net Core utöver Microsofts egna kan ni hitta gratis på Youtube fast där varierar kvaliteten och många videokurser är lite gamla, men Tim Corey har rätt pedagogiska videokurser.

Vill ni ha bättre kurser än det som finns gratis kan jag rekommendera någon av de större online learning sajterna som Pluralsight, Lynda och Udemi, eller en gammal hederlig 1000 sidors bok i ämnet.