3 Praktiska Sätt att Förhindra Utbrändhet & Förbättra Ditt Teams Energi

Bra tips som ger en del av svaren på hur man förhindrar att folk blir utbränd eller less, och får effektivare mer engagerade team.

Men det är kanske inte alltid möjligt att åstadkomma allt detta som t.ex. arbetsplatskulturen på ett så enkelt sätt som med några team building konferenser och lite after work om en arbetsplats har stora problem.

Dåliga chefer och favorisering är oftast grundorsaken

Oftast är det då cheferna och deras lilla klick favoriter som beter sig som skit och mobbar de andra och skapar en negativ arbetsplatkultur som bara gynnar dem.

Då kan man behöva byta ut både cheferna och deras favoriter för att lyckas vända skutan, och krävas stora insatser för att göra arbetsplatsen bra igen.

När det är så illa ska ni även tänka på att de enstaka som i såna lägen vågar opponera sig mot den rådande management by fear kulturen sådana chefer ligger bakom kommer att försöka göras till syndabockarna och motarbetas hårt av de ”onda” som inte vill mista sin guldsits.

Är det en avdelning i större organisation går det att åtgärda om man får det högre cheferna att inse problemet vilket också kan vara svårt, men är det ägaren eller ägarna till företaget så kanske man ska byta jobb.

Sen kan det även vara omöjligt att få vissa bakåtsträvare att förstå varför något nytt är nödvändigt eller besserwisser att bli med på tåget om de bestämt sig för att de inte gillar nåt.

I såna lägen måste man oftast köra över dem och acceptera att de kanske då röstar med fötterna för man har ingen nytta av deras kompetens om de bara motarbetar allt och beter sig egocentriskt hela tiden.

Nu pratar jag inte om folk som motarbetar management by fear, penalism och andra ohälsosamma saker utan folk som motarbetar goda förändringar.

Råkar det vara avdelningscheferna och deras favoriter som är de motsträviga kan det bli väldigt blodigt, så ibland krävs hårda nypor om man vill göra en dålig arbetsplats till en bra, och införa saker som är nödvändiga för organisationens framtid.

3 Practical Ways to Fight Burnout & Improve Your Team’s Energy