Hur är du ett föredöme i ditt agila scrum team?

Här en artikel som tar upp den sorts mentalitet som man bör ha om man jobbar i ett scrum team både som produktägare, scrum master och team medlem, men tänk på att ideal oftast är väldigt svåra att uppnå i verkligheten och att det verkliga livet är mer som en berg och dalbana än en guppfri resa.

Ett team består av individer och det är inte alltid alla i teamet är intresserade av teamets bästa eller arbetsgivarens bästa.

Det finns ofta väldigt egocentriska människor som anser att de kan och vet allt bäst och vill vara det som bestämmer och stryr som en gammeldags lead developer, eller väldigt egensinniga personer som helst ska jobba solo med egna saker.

Sådana utvecklare passar oftast inte in i det agila arbetssättet som är ett mer demokratiskt arbetssätt för teamet som helhet tar ansvar för arbetet och fattar gemensamma beslut som de kommer fram till via objektiva disskutioner.

Dessa egocentriska eller egensinniga utvecklare kan vara duktiga utvecklare men i ett agilt team gör de ofta mer skada än nytta.

I en organisation bör man kanske försöka använda dem till soloprojekt, eller traditionella projekt där de får vara lead developers och inte försöka tvinga in dem i agila team.

Hur är du ett föredöme i ditt team? | Citerus