Har du en psykopat på jobbet?

”Psykopater kan vara hämndlystna och lurpassa i flera år – för att slå till när du är som mest sårbar. Den som inte samarbetar på psykopatens villkor dumpas eller tvingas till reträtt genom hot, utfrysning och trakasserier.”

”– Om man ska generalisera vill psykopaten skada dig, din karriär, prata bakom din rygg och hänga ut dig om ni har blivit ovänner, säger hon.”

Har du en psykopat som kollega på jobbet eller till och med som chef?

I artiklarna nedan tar Christina Davisson även upp vanliga tecken på psykopati, och de två artiklarna är lite olika vinklade så läs bägge.

Så undviker du att få en psykopat på jobbet

I psykopatens spår – konkurs och utbrändhet

Boken ”Har du en psykopat på jobbet? Så avslöjar du deras taktik” fokuserar på den skada psykopatiskt lagda personer kan ställa till med på arbetsplatsen och hur dessa påverkar sådant som möteskulturen, arbetsmiljön, hälsan och varumärket.

Den tar upp sådant som varför man blir lurad av psykopater och hur de går tillväga när de duperar sin omgivning. Man får också lära sig hur man ska hantera dessa för att skydda medarbetare och arbetsplatsen från dem.

Till skillnad från dömda kriminella psykopater som inte bryr sig om att dölja sitt förakt för lagar och regler och är för korkade och impulsiva för att göra det finns en annan sort som är ulvar i fårakläder och rätt vanliga i arbetslivet och vardagen.

Det gör det lättare för dem att verka i det fördolda så det kan vara bra att lära sig identifiera dem innan de ställer till för mycket skada för dig eller din organisation.

Det finns olika grader av psykopati och alla psykopater är olika smarta, så det finns allt från korkade och våldsamma psykopater som oftast hamnar i fängelse, till riktigt smarta och listiga vardagspsykopater som kan klara sig ostraffat livet ut och hinna förstöra många oskyldigas liv på vägen.

Läs boken nedan och lär dig vad psykopater är och hur man identifiera psykopater genom deras beteende och hanterar dem på en arbetsplats, du kan även läsa en smakprov via länk på boksidan.

Boktips: Har du en psykopat på jobbet?

*Jag har skrivit fler blogginlägg om psykopater som ni hittar under psykologi kategorin på denna blogg så läs gärna dem med för de bidrar alla till er förståelse av dessa individer.