Lär Dig Upptäcka Den Kvinnliga Psykopaten

”Flera egenskaper är gemensamma för kvinnliga och manliga psykopater. En är bristen på affektiv empati. De kan alltså förstå vad andra känner men aldrig känna vad andra känner. En annan är att psykopater ofta tar åt sig äran för andras arbete. De har en tendens att linda omgivningen runt sitt finger och skapar tillit initialt. När de fått det de vill ha kastar de människor på soptippen.”

”Men medan manliga psykopater är mer dominanta och utåt­agerande är kvinnor mer socialt aggressiva, manipulativa och använder sin verbala förmåga för att dupera sin omgivning.”

”Kvinnliga psykopater manipulerar och intrigerar med ord. De ljuger, överdriver detaljer, förvränger och förstärker och skapar rykten i arbetsgruppen. De använder dessutom ofta löften om sex som ett sätt att skaffa sig makt.”

Nedan en artikel om kvinnliga psykopater och hur deras sätt att agera på skiljer sig från deras manliga motsvarigheter.

Upptäck den kvinnliga psykopaten

Värd att läsa då kvinnliga psykopater kan ställa till med minst lika mycket skada och man måste lära sig identifiera och neutralisera även kvinnliga psykopater innan de skadat företaget eller er själva för allvarligt.

Kvinnliga psykopater beter sig lite annorlunda än manliga

7 kännetecken hos en kvinnlig psykopat.

1. De får andra att göra deras smutsgöra.
2. De förstör andras rykten och anseende.
3. Attraheras av omvårdnadsyrken.
4. Mest sannolikt att de dödar någon de känner.
5. Utmålar sig som offer för att få uppmärksamhet.
6. Kan ha förmågan att fejka äkta känslor.
7. Lösaktiga eller har många kortare förhållande.

Videon ovan om kvinnliga psykopater och deras kännetecken är klart sevärd och ge er djupare kännedom om de 7 kännetecknen för kvinnliga psykopater som gås igenom.

”While the evidence on gender differences is mixed, females who develop the disorder may show it through verbal and relational aggression—perhaps harming someone socially through gossip or ostracism.”

”They might use flirtation and sexual behavior, feign suicide attempts, or pretend to be the victim of an assault to get what they want.”

Why Female Psychopaths Are a Different Breed

Ovan artikel är också rätt intressant som komplement till videon och bekräftar att kvinnliga psykopater är mindre våldsamma och mer manipulativa och intrigerande så de använder helt enkelt typiskt kvinnliga fördelar och starka sidor för att uppnå sina syften.

”Some female psychopathic offenders show symptoms of other conditions as well. There appears to be a link especially between psychopathy and borderline personality disorder (BPD), which is characterized by emotional instability, impulsive behavior, and unstable relationships.”

”She showed instability in her relationships and self-image, along with marked impulsivity and promiscuity. Typical of BPD, she could not tolerate being abandoned, used suicide attempts to manipulate, had difficulty controlling her anger, and alternated dramatically between idealizing and vilifying people in her life.”

Sen verkar vissa kvinnliga psykopater även lida av borderline personlighetsstörningen som har vissa överlappande drag med psykopati vilket är lite intressant och bordeline personer verkar inte heller var så trevliga att råka ut för.

”Psychopaths are typically attracted to jobs involving power, status, excitement, and money. We don’t expect them to be nurses. Yet some do target the most vulnerable victims, easily found in health-care facilities. Even there, they might not be who we think.”

Att mordiska kvinnliga psykopater ofta dras till omvårdnadsyrken är också logiskt för de som ligger inlagda på äldreboenden är lätta offer så det krävs inte så mycket våld och fysisk styrka för att mörda dem.

”We found gender differences in antisocial behavior, as defined in factor 2 of the PCL:SV, with female psychopaths (PCL:SV >= 18) displaying significantly more lying, deceitfulness and lack of control, while male psychopaths were more antisocial as measured by the PCL:SV.”

Gender differences in psychopathy in a Swedish offender sample

Manliga psykopater verkar däremot vara mer anti-sociala vilket i sin tur leder till att de blir våldsammare så de klassiska generaliserande skillnaderna mellan män och kvinnor (att män är mer fysiska och kvinnor mer verbala) verkar gå igen hos manliga och kvinnliga psykopater med fast taget till sin extrem.

”Psykopater har lägre aktivitet i den delen av hjärnan som processar moral än icke-psykopatiska personer. Kvinnliga psykopaters aktivitet i moralcentrat tycks ännu lägre än hos männen, men här behövs mer forskning”, säger Lisbet Duvringe.”

Språk avslöjar psykopaten

Att kvinnliga psykopater även verkar ha ännu lägre aktivitet i hjärnans moralcenter än de manliga är intressant för det skulle innebära att de på många sätt är värre.

All kommer nog känna igen en eller flera kvinnor de stött på under sitt liv som beter sig på liknande sätt utom möjligen den mordiska punkten så de är inte helt ovanliga, men det är inte säkert de är psykopater för det utan de kan vara narcissistiska eller borderline med vilket också kan vara rätt skadligt.

Andelen kvinnliga psykopater är mycket högre än man tidigare trott

Kvinnligt sociopatiskt beteende inkluderar ofta men är inte begränsat till:
– Manipulation
– Hårdhet
– Brist på empati
– Kalkylerat beteende
– Triangulering
– Patologiska lögner
– Lömskhet
– Struntar i andras rättigheter
– Tävlingsinriktade
– Talförhet och charm
– Bedrägeri
– Narcissism
– Fåfänga och ytlighet

Ovan video är också väldigt bra för att få en känsla för hur kvinnliga psykopater eller som hon kallar dem sociopater beter sig och är lite mer vardaglig i sina förklaringar och går snabbt igenom ovan punkter så se den också för att lära er mer om dem.

Andelen kvinnliga psykopater är även högre än man tidigare trott då de beter sig lite annorlunda än manliga psykopaterna och den stora skillnader verkar vara att de är mycket bättre på att dupera, så de har inte fångats upp lika bra i tidigare studier och är nog lika vanliga som manliga psykopater.

När det gäller psykopater måste ni tänka på att även de kvinnliga psykopaterna poetiskt uttryckt är en sorts monster i människoskepnad även om de ibland ger sken av att vara änglar.

1. Iaktta – håll på egen info. Psykopater är ofta supertrevliga och charmiga och berättar mycket om sig själva tidigt i bekantskapen. Var ändå försiktig med att bjuda på info om dig själv.
2. Kolla alla fakta. Psykopater skryter ofta om sitt fantastiska liv eller överdriver händelser. Var källkritisk när något låter för bra för att vara sant.
3. Lita på din magkänsla. Om du känner att något är fel – lita på det. En psykopat bedömer dig snabbt och kan sedan dupera dig efter bara 10-15 sekunder för att få det hen vill.
4. Dokumentera vad som pågår. Upprepade kränkningar i arbetsgruppen kan vara ett tecken på psykopati.
5. Ta hjälp av HR och andra experter.En psykopat i arbetsgruppen kan och ska du inte hantera ensam. Du måste ta stöd av någon du litar på.

Vanliga regler gäller inte för psykopater och ni kan behöva gå väldigt långt för att bli av med dem innan de orsakar för mycket skada och ovan fem punkter kan vara ett sätt att försöka identifiera och hantera dem på arbetsplatsen.

Var även medvetna om att det räcker att ha minst 10 på psykopatiskalan för att vara skadlig beroende på vad man får poäng på.

Såna halvpsykopater finns det betydligt fler av än de 1-3% som är fullblodspsykopater med 30 eller mer på skalan.

Boktips – Kvinnliga psykopater

Lär dig mer om hur kvinnliga psykopater beter sig i denna bok.
Kvinnliga psykopater : mästare i manipulation på arbetsplatsen

*Jag har skrivit fler blogginlägg om psykopater som ni hittar under psykologi kategorin på denna blogg så läs gärna dem med för de bidrar alla till er förståelse av dessa individer.