Personlig kanban : ett tidsplanerings system som sänker myten om simultankapacitet

Kanban är ett väldigt användbart system för många olika sorters områden inklusive som ett sätt att organisera och hantera din egen personliga to do lista på.

Värd att läsa för er som har för många bollar i luften samtidigt och känner att ni behöver bli mer organiserade och fokuserade så ni inte lämna uppgifter oavslutade och allt blir en enda soppa.

Kanban i sin grundform är väldigt enkelt, ni har bara tre kolumner som heter Att Göra, Pågående och Klart.

  • I Att Göra kolumnen får ni ha hur många uppgifter som helst och kan prioritera om dem när som helst där den viktigaste ska vara högst upp o.s.v.
  • I Pågående kolumnen ska man inte ha mer än tre pågående uppgifter, och man får inte ta in en ny uppgift om gränsen är nådd förän en av dem blivit färdig och flyttats till Klart kolumnen.
  • I Klart kolumen finns alla uppgifter som är avslutade.

Kan själv rekommendera att ni skaffar ett gratiskonto hos Trello där ni kan lägga upp ett eller flera projekt med varsin Kanban board och ha ett valfritt antal kolumner, men tre räcker oftast. Sen kan ni ha en board för arbete och en för era privata göromål, vilket brukar fungera eftersom de görs på skilda tider på dygnet.

via “Personal kanban”: a time-management system that explodes the myth of multitasking — Quartz