Varför Det Kan Vara Bättre För Ditt Liv Att Bara Ge 70%

”As a stress-reduction tool, the 70-per-cent rule is both sensible and audacious. Renée Peterson Trudeau, a life-balance coach and author of The Mother’s Guide to Self-Renewal: How to Reclaim, Rejuvenate and Re-Balance Your Life, recommends that people reserve up to 40 per cent of their energy for themselves.”

Livet är ett långdistanslopp så man kan inte ge 100% hela tiden utan måste prioritera saker för ger man 100% på jobbet bör man inte ge 100% på fritiden med.

Enligt denna artikel är det lagom att ge ungefär 70% i genomsnitt på en dags alla aktiviteter så man inte bränner ut sig och resten av den vakna tiden ska man ägna åt avslappnade saker som tillåter en att återhämta sig och fylla på med energi.

T.ex. föräldrar som först ägnar 8 timmar om dagen åt att jobba hårt och sedan hela kvällarna åt att antingen engagera sig för mycket i barnens hobbys eller annan föreningsverksamheter som ledare, tränare, instruktör eller styrelseledamot riskerar att förr eller senare bränna ut sig och gå i väggen.

Man måste försöka hitta en balans i livet och prioritera bort saker så man ger sig själv tid att återhämta sig.

Why giving just 70 per cent can be better for your life – The Globe and Mail