Kvinnliga och manliga präster som sexutnyttjar församlings-medlemmar

Förra året träffade en 32-årig kvinnlig präst en 15-årig konfirmand på ett läger 2008. Prästen blev kär i honom och de inledde ett förhållande som nu avslutats, vilket hon erkänt.

Tro inte att det bara är manliga präster och diakoner i svenska kyrkan som beter sig olämpligt.

Kvinnliga diakoner och präster i svenska kyrkan kan vara precis lika dåliga, men lägg märke till att när en kvinnlig präst gör sig skyldig till sånt här heter det att hon blev kär och inte kunde rå för det, medans den manliga prästen utnyttjade…

Trots att det är precis lika illa och olämpligt och bägge sexutnyttjade på sitt sätt, sen tror jag mörkertalet är större för kvinnor som sexutnyttjar för de flesta unga killar drar sig nog för att framställa sig som offer…

Kristen moral föreskriver att präster och diakoner måste vara oklanderliga och gör de sig skyldiga till synd måste de utan omsvep erkänna och ta de fulla konsekvenserna av sina handlingar för att kunna bli förlåtna.

Detta vet varenda präst och diakon eftersom det uttryckligen står i Bibeln, så de har inga ursäkter eftersom de frivilligt valt att bli präster och diakoner.

Att det sen finns de som inte vill ta de fulla konsekvenserna av sina handlingar och ägnar sig åt självbedrägeri och hyckleri är en annan sak.

Präst misstänks ha utnyttjat 16-åring | SvD