Man ska så gott som alltid utgå ifrån att rykten, skitsnack och skvaller är mer eller mindre osant

Kommunikationsgapet förvanskar snabbt information som passerar många led

När det gäller kommunikation så finns saker som är viktiga att tänka på och en av dem är att ingen till 100% kommer återge saker de fått höra av eller sett någon annan göra, så budskapet blir mer och mer förvrängt för varje led.

Är det för många led mellan den som initierar informationen och den som tar emot den blir det garanterat förvrängt och misstolkat till oigenkännlighet.

B.l.a. därför man så gott som alltid ska utgå ifrån att rykten, skitsnack och skvaller är mer eller mindre osant för där kan det vara dussintals led mellan ursprungskällan och den som hör det, som alla tror de hört det från en säker källa som är ledet närmast bakom dem.

Dessutom behöver det inte ens ha varit sant från början om ursprungskällan haft onda avsikter eller bara spekulerat, och för varje led kommer det bara bli värre och mer överdrivet.

Vid affärs och rekryteringsbeslut ska man också vara försiktig av samma skäl.

Har även funderat en del på faktumet att rekommendationer från tidigare kollegor och chefer är bästa sättet att få jobb…

Alla är tyvärr inte hederliga och objektiva utan kan tvärtom vara rätt godtyckliga och intoleranta.

En person kan ha ett oförtjänt dåligt rykte eller oförtjänt bra rykte beroende på om denne är kompis med eller har råkat trampa fel personer på tårna eller ej.

Eftersom det finns en hel del sådana personer är frågan hur stor betydelse man egentligen kan ge omdömen och rekommendationer, för de kan i värsta fall vara helt osanna och skadliga?

Det är inte helt ovanligt att illvilliga kollegor hittar på negativa saker om andra och säger det åt sin chef, eller ibland att chefen själv gör det och sen ger det som omdöme för det finns en hel del chefer som är skitstövlar.

Även vanligt att folk har hört att någon är si eller så och för det vidare som omdöme, men som sen visar sig vara illvilligt skitsnack eller glorifierande åsikter.

I vissa fall kan omdömen vara baserade på information som passerat många led, vilket kan bli riktigt tokigt som ovan video visar.

Jag tror man måste vara försiktig vid rekryteringar och ta både väldigt positiva och väldigt negativa omdömen med en stor nypa salt, för ohederliga människor ljuger oftast åt antingen ena eller andra hållet.

”If it sounds to good (or bad) to be true, it probably is.”