5 tecken på en giftig arbetsplats som måste stoppas omedelbart

”Giftiga medarbetare är inte de anställda med låg kompetens eller låg status som gömmer sig i mängden med huvor på sig. Det är oftast de begåvade och produktiva människorna som agerar på det värsta sättet, och från affärssynpunkt påverkar de faktiskt organisationens produktivitet negativt. Faktum är att ju mer välutbildade, rika och prestigefyllda de är, desto giftigare kan de vara.”

Giftiga personer finns på många arbetsplatser men på vissa arbetsplatser är de i majoritet, och ofta för att cheferna är såna, så det är bara skrupelfria falskspelare som spelar med i deras fula spel som trivs på såna ställen.

Som ny kan ni råka riktigt illa ut om ni råkar göra minsta lilla fel eller inte tycker som dem i allt, för såna här människor är oftast extrem lättstötta, samvetslösa och falska, och kan dessutom vara en lika giftig chefs gullegrisar.

Fem av de tydligaste tecknen på att du arbetar på en giftig arbetsplats

  1. Skvaller sprider sig.
  2. Moralen är på en bottennivå.
  3. Cheferna är diktatorer, och inte ledare.
  4. Medmänskligheten har gått förlorad.
  5. Hälsoproblemen och frånvaro ökar.

Oavsett om du sitter i ledningen eller jobbar på golvet så kommer att ignorera problemet snarare än att avslöja det bara att göra det värre.

Genom att föra upp deras beteende i ljuset så kan dessa giftiga medarbetare eller chefer inte längre agera ostraffat.

Det är dessutom allas ansvar att hålla koll på organisationen för att se till att folk är säkra och inte arbetar i en fientlig miljö.

Om du är måltavlan för en giftig medarbetare på jobbet kan du prova strategierna i nedan artikel för att överleva

Om du själv råkar vara målet för en giftig medarbetare eller ännu värre chef så finns det saker du kan göra för att försöka hantera det, och nedan artikel tar upp ett par av dem.

Ni kan även ha nytta av att läsa mina övriga inlägg om psykopater och mobbing från antingen kollegor eller chefer för att få fler tips, för det kan krävas väldigt mycket för att få stopp på sådant här innan det förstör ert liv.

5 Signs of a Toxic Workplace That Should Be Stopped Immediately | Inc.com