10 vanligaste tecknen på att din chef mobbar dig

”En arbetsgivare kan erkänna att den har en mobbande chef, men de flesta företag kommer inte att erkänna att mobbning på arbetsplatsen är ett utbrett problem. Det är därför Zogbys undersökning (publicerad 2007) inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar – eftersom den bevisar att amerikanska arbetsplatser är djupt infekterade med sjukdomen mobbande chefer. Överraskande nog fruktar företag behandlingen mer än sjukdomen.”

Ibland kan ni ha oturen att råka ut för en riktigt lömsk, falsk och jävlig chef och då har ni tre val som är: att fly fältet, stanna och ta fajten för den goda sakens skull om ni är tuff nog eller vilket jag inte rekommenderar stanna och låta er mobbas till döds.

Förhoppningsvis kommer man aldrig råka ut för en sån här chef eftersom de är skadliga både för organisationen och personalens hälsa.

De finns trots allt sådana chefer för grov mobbning förkommer lite här och där av  mobbande chefer som får en kick av att trycka ner och hunsa andra.

Utifall att är det bra att veta vilka tecken man ska kolla efter så man inte av naivitet råkar illa ut eller tror det är en själv det är fel på och blir helt nedbruten och apatisk i stället för att vidta åtgärder.

10 vanligaste tecknen på att din chef mobbar dig

  1. Din chef beskyller dig konsekvent för problemen på jobbet, medan han skryter för andra om att hans eller hennes egna färdigheter är ansvariga för de goda resultaten.
  2. Du har upptäckt att din chef planerade viktiga möten med vetskap om att du hade en möteskonflikt vid den tiden.
  3. Din chef saboterar din framgång genom att påstå att han är ”för upptagen” för att godkänna ditt arbete eller ge dig feedback som behövs, vilket får ditt arbete att bli ofullständigt eller försenat.
  4. Du hålls borta från mötena i dina arbetsledares scheman, din arbetsstation flyttas längre bort från din arbetsledares, eller du är misstänkt utelämnad från arbetsluncher.
  5. Du inser att din arbetsledare eller någon av hans eller hennes gruppmedlemmar skvallrar om ditt arbete eller till och med ditt liv.
  6. När du är upprörd eller stressad kommer din chef att ta upp ett misstag som du gjorde för länge sedan (till och med år sedan) som ett sätt att flytta fokus från det aktuella problemet till något som var ditt fel.
  7. På natten och på helgerna känner du dig helt utmattad och har ingen energi för sysselsättningar du brukade njuta av.
  8. En medarbetare tillåts av din chef att kränka dig, förolämpa ditt arbete och förödmjuka dig inför närvarande kollegor, eller din chef gör dessa saker direkt mot dig.
  9. Du känner att din chef bara kritiserar dig varje dag, men dina omdömen om ditt jobb är alltid positiva och du vet att du är en bra arbetare.
  10. Du längtar efter varje helg, men du är full av ångest och blir till och med sjuk av fruktan kvällen innan arbetsveckan börjar.

Top 10 Signs Your Boss is Bullying You | ToughNickel

Har du en chef som många av dessa saker stämmer in på så kan du läsa lite fler artiklar på min blogg där jag tipsar om hur man ska hantera giftiga kollegor eller mobbande chefer.

I värsta fall kan din chef till och med vara i hög grad psykopatisk och då är det riktigt illa, så du bör även läsa mina inlägg om psykopater så du förstår precis hur illa.