Före detta Google anställda Sarah Cooper har skrivit en bok för arbetande kvinnor

En sak kvinnor inte verkar förstå är att majoriteten av män har precis samma problem som dem.

Det är nämligen så att om man är för driven, kompetent och duktig och framhäver sig själv för mycket så börjar många chefer och medarbetare se en som ett möjligt hot mot dem själv, och kan börja trycka ner och trakassera dig.

Det har med andra ord inte så mycket med kön att göra utan egen vinning, prestige och revirpinkande, och det är något som även kvinnliga chefer ägnar sig åt i lika hög grad.

Förut fanns mycket fördommar mot kvinnor i tekniska yrken men tror det är ett mindre problem numera, så kvinnor drabbas bara av samma skit som majoriteten av män på arbetsplatser, beroende på att många är rätt skrupelfria och bara ute efter att gynna sig själva.

Möjligen manliga chefer oftare väljer andra män som sina favoriserade få och kvinnliga kvinnor, men på det stora hela tror jag kvinnor och män i väst spelar på ungefär lika villkor numera.

Men jag har även jobbat på ett it företag där den manliga chefen hade en kvinna som sin favoriserade, och ett annat ställe där den kvinnliga chefen hade en kvinna som sin favoriserade, så mina erfarenheter av hur kvinnor inom it behandlas skiljer sig rätt mycket från författarens.

Jag tror det är så att många feminister är lite för paranoida och tror alla motgångar kvinnor drabbas av beror på att de är kvinnor när det egentligen handlar om skrupelfria eller lättstötta kollegor och chefer som beter sig så mot män med, eller att de helt enkelt inte räcker till och då blir kvinnokortet en bekväm bortförklaring för dem.

När det gäller besserwissrar och domderande chefer och kollegor så är det inte bara kvinnliga sådana som blir ogillade utan även manliga, så det är relativt könsoberoende.

En mer lämplig titel på boken hade kanske varit hur du lyckas utan att hota chefens och kollegornas egon, för det mesta i det gäller nog även för män, men det hade kanske inte sålt lika bra.

Fast mycket i boken verkar mest vara avsett att roa och inte så praktiska råd om den går i samma stil som hennes nio ursprungliga råd, där ett är att bara skriva med pekfingret för att inte verka för kompetent…

Former Googler Sarah Cooper wrote a satirical book for working women