Oskyldiga blir dömda på grund av rättsväsendets brister

Mord.
Justitiemord.
Personer som felaktigt dömts till mycket långa fängelsestraff.
Olaglig brottsprovokation.
Förödande brister i hantering av vapen och narkotika hos polisen. Informatörer/infiltratörer som i vardagsspråk kallas tjallare eller golare och används av polisen går sina egna ärenden, begår brott och tjänar stora summor pengar men undgår åtal.

När jag spekulerade i om mörkandet av sexbrott inom polisen bara var toppen på ett isberg slog jag visst huvudet på spiken, och man skulle kunna tro ena artikeln är hämtad ur en dålig kriminalroman, men tyvärr inte.

Jag tror vi ska börja bli seriöst oroliga över rättsäkerheten i detta land för det verkar som om en del poliser, åklagare och domare anser att de står över lagen, och beter sig lika kriminellt som de kriminella själva gör.

I jämförelse med detta är mörkande av sexbrott eller extra mild och överseende behandling av poliser och kyrkofolk som beter sig ohederligt bara för att de är så ”goda” nog inte så osannolikt.

Oskyldiga blir alltså både dömda för att polisen far med osanning och manipulerar bevis, att domstolarna antingen p.g.a inkompetens eller för att de är jäviga/partiska tar ut svängarna lite för mycket så de bedömmer något som inte är ett brott som brott, eller att till exempel vittnen och målsägare ljuger övertygande, och bra lögnare kan finnas där man minst anar det, som i ”oklanderliga” yrken.

Det är bara vanliga människor som sitter i domstolarna och försöker göra kvalificerade gissningar och tolka lagen i relation till situationen, så ibland blir det fel trots att de försöker vara objektiva och opartiska

Vissa av dem som sitter i rätter är dessutom inkompetenta eller mindre hederliga, och ju subjektivare och godtyckligare tolkningar de gör desto större blir felbedömningarna.

Vi har alltså både ett bristfälligt, och delvis korrumperat och inkompetent rättsväsende som leder till att många oskyldiga blir dömda varje år och får sina liv förstörda, och det är inte okej.

Länk: Döms oskyldiga för att dölja polisens brister?

Länk: Oskyldigt dömda är en del av systemet

Länk: Oskyldiga döms till fängelse