Före detta polisen Conny Andersson berättar om hur korrumperad polisen blivit

”En annan spaning är att åklagare går in i ärenden för att det ska se ut som att samhället agerar. I själva verket skapar man förundersökningssekretess och driver utredningen med syfte att lägga ut dimridåer och helt fria från straff, åstadkomma marginella straff eller straffa helt fel person.”

Det verkar som att korruptionen inom polisen och övriga rättsväsendet ökat

Se videointervju med Conny här:

Lördagsintervju nr 57 – Vad händer inom polisen Före detta polis Conny Andersson berättar.

Jag tror inte alla poliser är korrumperade och majoriteten vill nog vara hederliga, men en för hög andel är det och p.g.a rädslan för repressalier och kårandan vågar de hederliga inte säga nåt.

Därför ska nog alla börja bli seriöst oroliga över rättssäkerheten i detta land för det verkar som att korruptionen inom polisen och övriga rättsväsendet ökat och inte minskat och det var nog illa redan tidigare.

”Poliser och åklagare uppmanas att lägga ner utredningar som rör polisens egna anställda. Det menar polisforskaren och polisen Stefan Holgersson som anser att kåren måste ta itu med både tystnadskultur och attitydproblem. – Man vidtar åtgärder för att i efterhand kunna visa att det fanns skäl att lägga ner, inte för att driva ärendet vidare.”

Polisforskaren: Poliser får göra fel – om och om igen

Säpo och särskilda åklagarkammaren måste börja sköta sitt internutredaruppdrag bättre, eller så kanske de medverkar till att mörka korruptionen för att upprätthålla skenet vilket ovanstående artikel om en Polisforskares studie tydligt visar på.

Han hävdar att polis och åklagare uppmanas att lägga ner utredningar mot poliser, och vad är det om inte riktigt grov korruption och rena rama maffiafasonerna som faktiskt till fullo bekräftar det Conny säger i SwebbTV’s intervju med honom.

”För första gången har Särskilda åklagarkammaren, som bland annat utreder poliser för brott, granskats av Justitieombudsmannen, JO. Generellt sköts verksamheten bra, konstaterar JO – men inspektionen har även visat att flera misstänkta brott begångna av poliser inte utretts ordentligt.”

JO: Flera misstag i utredningar mot poliser

JO har gjort en undersökning av särskilda åklagarkammaren och kommit fram till att de ibland gjort fel.

Men med tanke på att alla inblandade instanser verkar försöka hålla varandra bakom ryggen kan man undra om dessa fall bara är toppen på ett isberg, för jag tvivlar på att JO har tid att gräva så djupt som det krävs för att hitta dolda oegentligheter.

”Som grupp är poliser enormt överrepresenterade hos mig. De är utsatta för en svårartad form av kränkningar, mobbning och uteslutning.”

Vanligt att poliser mobbas och kränks

Det Conny berättar ger i vilket fall en rätt mörk bild av hur polisen och övriga rättsväsendet fungerar så det verkar definitivt som att det är de korrumperade som styr i för hög grad och de hederlig är i underläge, och det verkar vara en riktigt översittarkultur inom polisen.

Till viss del har de sig själva att skylla för det går att visselblåsa och utnyttja sin rätt att upplysa media om oegentligheter så att de korrumperade inom polisen och övriga rättsväsendet avslöjas och rensas ut ur organisationen.

”Statstjänstemän bör i första hand vara lojala med medborgarna, som är deras uppdragsgivare. Men i dag inspireras många myndigheter av kulturen i det privata näringslivet och har blivit angelägna om att vårda sitt varumärke”

Statstjänstemän bör uppmuntras säga sin mening

Rättsväsendet verkar tyvärr alltid ha varit för intresserade av att vårda sitt varumärke, och vare sig ni inser det eller ej så resulterar polisens ökända kåranda i att den gynnar och skyddar de korrumperade och ohederliga inom polisen och övriga rättsväsendet.

De hederliga borde skita i den och avslöja så många korrumperade de kan för hela samhällets bästa.

Connys berättelse bekräftar det jag länge misstänk om att rättsväsendet i för hög grad styrs av de korrumperade som skyddar och gynnar sina vänner och bekanta både inom och utanför rättsväsendet och etablissemanget, vilket resulterar i att oskyldiga kan bli dömda och skyldiga kommer undan.

Att motivet till att avslöja sina ohederliga ex. kollegor är att han vill få rättvisa och upprättelse är ganska uppenbart, och det hade nog alla människor som blir svartmålade av korrumperade skithögar velat.

Det han säger i intervjun om korruptionen inom polisen och rättsväsendet är även rimligt då det stämmer överens med många andra källor.

Ni kan även läsa sammanfattningen av videointervjun med Conny via nedan länk.

Lördagsintervju 57 – Vad händer inom polisen? Före detta polis Conny Andersson berättar.

Kollegial vänskapskorruption bland poliser, åklagare och domare fick Conny oskyldigt dömd

”En bild målas upp av hur polis, åklagare och domstolar som håller varandra om ryggen och agerar i samförstånd. Mot detta står försvarsadvokater som upplever att deras roll i rättsprocessen reducerats till en form av dekorativ rekvisita.”

Försvararen som anklagar rättsväsendet

De korrumperade inom polisen och rättsväsendet är bevisligen fullt kapabla att fabricera, övertolka och förvränga saker för att försöka konstruera ett brott när de vill få någon oskyldig fälld för att skydda sig och sina kumpaner.

De dömde till och med Conny till fängelse för ett vanligt polisingripande som han har laglig rätt och till och med skyldighet att göra även om det kanske var lite övernitiskt, m.a.o han begick inget brott men blev ändå dömd för ett brott åklagaren konstruerade, och utsatt för ett justitiemord för att de ville tysta honom.

Det är ett starkt indicium för hur de korrumperade inom polisen och rättsväsendet kan bete sig där de till och med äter sina egna för att skydda sig själva och sina korrumperade kumpaner.

Detta händer kanske även vanligt folk oftare än man vill tro när de vill skydda sig och sina vänner eller kanske hämnas, för då har de korrumperade ännu lättare att komma undan med det.

Man kan undra hur många oskyldiga som blir dömda och utsatta för justitiemord varje år i detta land eller skyldiga inom etablissemanget som slipper undan för att de korrumperade inom polisen och övriga rättsväsendet vill skydda sina och sina vänners intressen?

Problemen inom rättsväsendet är inte bara kollegial vänskapskorruption

Problemen inom rättsväsendet är däremot inte bara kollegial vänskapskorruption bland poliser, åklagare och domare eller fördomsfulla och inkompetenta nämndemän även om det säkert är mest förekommande, utan även en generell vänskapskorruption mellan de som bestämmer inom rättsväsendet och etablissemanget.

Att det sen även finns dem inom rättsväsendet som är lierade med och håller den organiserade brottsligheten bakom ryggen är ännu ett problemområde, men inte det enda och kanske inte värst heller då vänskapskorruptionen är mer utbredd.

Rättsväsendets ökända kåranda som de själva tycker är bra enligt en undersökning polisförbundet gjort och som säkert skapar gemenskap och sammanhållning… leder även till att de korrupta inom deras led hålls bakom ryggen för att de inte vill svärta ner sitt rykte, och utgör en fara för rättssäkerheten i detta land.

Därför måste man kunna skilja på god kåranda och ond kåranda så man inte håller korrumperade poliser bakom ryggen.

Polisen beter sig så korrumperat att de inte förtjänar allmänhetens förtroende enligt fd. Polis

”Jag hade länge en stark tro på att jag kunde bidra till att göra polisen bättre. Efter flera års kamp såg jag mig tvungen att ge upp.”

Gå även och läs följande bloggartikel skriven av en fd. Polis som i princip säger samma saker som Conny genom exempel på vad andra poliser gjort.

Ex-polis: Därför kan kollegorna fortsätta att begå brott

Hon säger rent ut att polisen beter sig så korrumperat att de inte förtjänar allmänhetens förtroende och skyddar varandra in i det längsta så visst påminner det om hur maffian beter sig.

Vissa poliser är korrumperade i stort som smått

”Under GT:s granskning, om systematiska interna stölder på polishuset i Göteborg, anmälde polisledningen sig själva till avdelningen för internutredningar.”

Larmet: Poliser stjäl beslagtaget gods

Denna artikel i Expressen är ett utmärkt exempel på att vissa poliser är korrumperade och själva anser sig stå över lagen, och kan de rutinmässigt stjäla beslagtaget gods så kan de nog rutinmässigt hålla varandra bakom ryggen vid annat ohederligt beteende med och börja jävlas med poliser som är för hederliga som Conny verkar ha varit.

Sen är det nog en av de poliser som är hederlig som har informerat massmedia om detta, och det är mycket mer visselblåsande som behövs inom rättsväsendet för att hålla korrumperat och ohederligt beteende på lägsta möjliga nivå.

Connys polisiära brotts utredningsstrategier mot korruption inom rättsväsendet

”I detaljerna så kan du hitta sanningen. Detaljerna i vår förståelse blir till när detaljerna kommer i ett sammanhang. Detaljerna kan man få ihop till ett sammanhang och då kommer förståelsen.”

”Follow the money. Var kommer besluten ifrån, och var kommer även icke-besluten ifrån.”

”Desto mer jag började gräva för att se vart det kommer ifrån, desto mer motstånd får jag.”

”Det blev min metod att använda motståndet som min sensor. Ju närmare sanningen du kommer, ju mer motstånd får du.”

”Besluten kommer från en liten grupp människor som styr samhället och ser till att känna varandra.”

Citaten visar att Conny följer vissa brottsutredningsstrategier när han utreder korruption inom rättsväsendet och vad hans slutsats är, men jag gillar däremot inte hans prat om att använda magkänslan som metod, för visst kan ens intuition leda en in på rätt spår, men den måste alltid backas upp av objektiva fakta så det inte slutar som i fallet Kaj Linna vilket ni kan läsa mer om i mitt inlägg om den saken.

Man måste på ett objektivt, opartiskt och logiskt sätt utreda sina misstänka och gå dit bevisen leder en, och inte lura sig själv att övertolka de bevis man vill tro på och ignorera de bevis man inte vill tro på, för ens magkänsla kan ha fel och bero på önsketänkande, fördomar eller en sedan tidigare negativ syn på en person.

Lösa brott med hjälp av Sherlock Holmes brotts utredningsstrategier

”Holmes har blivit känd som utan tvekan en av de bästa detektiverna genom tiderna. Om du försöker replikera hans strategier för att lösa ett brott, så är här de 7 bästa strategierna som Holmes använde.”

7 Investigation Strategies From Sherlock Holmes

En amerikanskt detektivbyrå där fd. Poliser och FBI utredare jobbar har lagt upp en artikel med 7 solida brottsutredningsstrategier där de lite populistiskt använder Sherlock Holmes som exempel på en detektiv som använder dem.

Dessa borde alla som jobbar inom rättsväsendet lära sig för den svenska polisen är inte världsbäst på utredningar och detektivarbete enligt Leif GW, men det är däremot FBI.

De borde vara självklara grundläggande rättesnören för alla som håller på med brottsutredningar.

Mind mapping för att hålla reda på sina anteckningar i en utredning

”Så vad händer om Sherlock Holmes skulle använda färdigheterna i brainstorming och tankekartläggning för att avslöja mord, stölder och lösa andra mysterier idag? Här är några steg som Holmes skulle följa för att lösa ett fall!”

Mind Mapping: The Sherlock Holmes Way!

Sen kan jag tänka mig att mind mapping är ett utmärkt verktyg för att hålla reda på sina anteckningar i en utredning och få ihop detaljerna till en helhet, och kan säkert användas som komplement till övriga IT-stöd polisen har tillgång till.

Om inte annat för den enskilde polisens del om denne bedriver en utredning lite på sidan om mot korrumperade kollegor som Conny gjort för att se om det finns skäl att göra en officiell utredning av det eller informera media…

Ytterligare läsning om fd. polisen Conny Andersson

”Conny Andersson tröttnade och sa upp sig år 2011. Samtidigt blev den polis som gjort anmälningar mot Andersson gripen för våldtäkt på unga flickor i Västerort. Han hade även sålt narkotika till ungdomarna.”

Fd polis: Svenska polisen nedmonteras och ersätts av privata säkerhetsbolag

Conny Andersson är inte heller helt okontroversiell och verkar vara nån sorts vildlivsaktivist men det han säger om korruptionen inom polisen stämmer överens med bevis jag hittat från många andra källor vilka ni kan läsa om under Rättsröta och korruption på denna blogg.

Kontroversiell huvudman bakom APU

Hans indianspårningsmetod däremot kanske bygger på lite väl mycket tro, men till viss del går det att träna upp och skärpa sina sinnen och lära sig se spår och hur mycket är individuellt, men hur väl hans metod fungerar kan jag inte uttala mig om.

”När de båda männen passerat varandra höjde Conny Andersson armen och låtsades skjuta kollegan. I domen står det att kollegan såg ”hur Conny Andersson höll fram armen som om han hade ett vapen i handen och härmade avfyrandet av ett vapen; puff puff, två eller tre gånger.” För detta åtalades Conny Andersson för olaga hot, men tingsrätten dömde för ofredande.”

Dt-reporter missade viktig information om APU:s ledare Conny Andersson

Att han var en tuff snut som inte pjoskade med brottslingar säger han även rent ut i sin intervju, så ibland var han kanske lite övernitisk men åtminstone relativt hederlig.

Men han säger även att hans korrumperade fiender inom polisen lyckades överdriva och svartmåla hans ingripanden och få dem att framstå som värre än de var för att kunna fälla honom, trots att inget brott begicks av honom.

Att han använde batongen mot en person som fått en stroke måste närmast betraktas som ett olycksfall i arbetet eftersom personen i fråga framstod som en påtänd knarkare eller psykiskt sjuk och sådana kan vara livsfarliga.

Sen har de även försökt få hans prejning av mopedisten att framstå i sämsta möjliga dager men mopedisten framstod som en brottsling/langare som försökte fly och har lite sig själv att skylla.

S.S som anmälde honom för det hotfulla pistoltecknet åkte själv dit för knarkförsäljning och våldtäkter och var bevisligen en korrumperad polis, så det var mest troligt en falsk anmälan.

Även om det hände så är det förståeligt med tanke på vad S.S och hans vänner gjort.

De flesta vet även att sånt oftast inte är att betrakta som mordhot, utan mer ett sätt att visa att man inte gillar någon och vet att denne är skyldig till något som en sorts symbolisk handling.

Man kan säga att Conny i efterhand fått tillbaka sin heder och att andra källor som jag tagit upp bevisar att det han säger om korruptionen inom Polisen är sant, och att han högst sannolikt blivit precis så illa behandlad som han påstår.

Ytterligare läsning på min blogg

Aftonbladets Avslöjande Leder Till Att Poliser Skräms Till Tystnad

Ett korrumperat rättsväsende fungerar som en sorts maffia

Tror många av poliserna, åklagarna och domarna att de står över lagen och har rätt att bryta mot den själva?

Förvaltningsrätterna och kammarrätterna dömer dagligen på laglös grund

Många nämndemän är inkompetenta, fördomsfulla och partiska

Oskyldiga blir dömda på grund av rättsväsendets brister

Leif GW Persson ger en mörk bild av det svenska rättsväsendet

Kaj Linna blev dömd p.g.a rättsröta och ohederliga poliser

Julian Assange kan vara ett offer för radikalfeministisk aktivism inom polisen och svenska kyrkan