Före detta polisen Conny Andersson berättar om hur korrumperad polisen blivit

”En annan spaning är att åklagare går in i ärenden för att det ska se ut som att samhället agerar. I själva verket skapar man förundersökningssekretess och driver utredningen med syfte att lägga ut dimridåer och helt fria från straff, åstadkomma marginella straff eller straffa helt fel person.”

Det verkar som att korruptionen inom polisen och övriga rättsväsendet ökat

Vi ska nog alla börja bli seriöst oroliga över rättssäkerheten i detta land för det verkar som att korruptionen inom polisen och övriga rättsväsendet ökat och inte minskat och det var nog illa redan tidigare.

Säpo måste börja sköta sitt internutredaruppdrag bättre, eller så kanske de medverkar till att mörka korruptionen?

Det han berättar ger en mycket mörk bild av hur polisen och övriga rättsväsendet fungerar så det verkar definitivt som att det är de korrumperade som styr och de hederlig är i underläge, och det verkar vara en riktigt översittarkultur inom polisen.

Till viss del har de sig själva att skylla för det går att visselblåsa och utnyttja sin rätt att upplysa media om oegentligheter så att de korrumperade inom polisen och övriga rättsväsendet avslöjas och rensas ut ur organisationen.

Vare sig ni inser det eller ej så är polisens ökända kåranda i första hand till för att gynna och skydda de korrumperade och ohederliga inom polisen och övriga rättsväsendet, och de hederliga borde skita i den och avslöja så många korrumperade de kan för hela samhällets bästa.

Connys berättelse bekräftar det jag länge misstänk om att rättsväsendet i för hög grad styrs av de korrumperade som skyddar och gynnar sina vänner och bekanta både inom och utanför rättsväsendet, vilket resulterar i att oskyldiga kan bli dömda och skyldiga kommer undan.

Ni kan även se den mycket intressanta videointervjun och läsa sammanfattningen av den via nedan länk.

Lördagsintervju 57 – Vad händer inom polisen? Före detta polis Conny Andersson berättar.

Det Conny säger i intervjun om korruptionen inom polisen är rimligt

De korrumperade inom polisen och rättsväsendet är bevisligen fullt kapabla att fabricera, övertolka och förvränga saker för att försöka konstruera ett brott när de vill få någon oskyldig fälld för att skydda sig och sina kumpaner.

Det han säger i intervjun om korruptionen inom polisen rättsväsendet är rimligt och stämmer överens med många andra källor, och vilka hans motiv till att avslöja sina ohederliga ex. kollegor är spelar därför ingen roll.

Connys polisiära brotts utredningsstrategier

”I detaljerna så kan du hitta sanningen. Detaljerna i vår förståelse blir till när detaljerna kommer i ett sammanhang. Detaljerna kan man få ihop till ett sammanhang och då kommer förståelsen.”

”Follow the money. Var kommer besluten ifrån, och var kommer även icke-besluten ifrån. Besluten kommer från en liten grupp människor som styr samhället och ser till att känna varandra.”

”Desto mer jag började gräva för att se vart det kommer ifrån, desto mer motstånd får jag. Det blev min metod att använda motståndet som min sensor. Ju närmare sanningen du kommer, ju mer motstånd får du.”

Citaten visar att Conny följer vissa polisiära brottsutredningsstrategier men jag gillar däremot inte hans prat om att använda magkänslan som metod, för visst kan ens intuition leda en in på rätt spår, men den måste alltid backas upp av objektiva fakta så det inte slutar som i fallet Kaj Linna vilket ni kan läsa mer om i mitt inlägg Kaj Linna blev dömd p.g.a rättsröta och ohederliga poliser.

Man ska på ett objektivt, opartiskt och logiskt sätt utreda sina misstänka och gå dit bevisen leder en, och inte lura sig själv att övertolka de bevis man vill tro på och ignorera de bevis man inte vill tro på, för ens magkänsla kan ha fel.

Lösa brott med hjälp av Sherlock Holmes brotts utredningsstrategier

”Holmes har blivit känd som utan tvekan en av de bästa detektiverna genom tiderna. Om du försöker replikera hans strategier för att lösa ett brott, så är här de 7 bästa strategierna som Holmes använde.”

7 Investigation Strategies From Sherlock Holmes

En amerikanskt detektivbyrå där även fd. Poliser och FBI utredare jobbar har lagt upp en artikel med 7 solida brottsutredningsstrategier inspirerade av Sherlock Holmes som alla som jobbar inom rättsväsendet borde lära sig jobba enligt, och tänka på att alla kan ljuga, till och med de som framstår som oklanderliga.

”Så vad händer om Sherlock Holmes skulle använda färdigheterna i brainstorming och tankekartläggning för att avslöja mord, stölder och lösa andra mysterier idag? Här är några steg som Holmes skulle följa för att lösa ett fall!”

Mind Mapping: The Sherlock Holmes Way!

Sen kan jag tänka mig att mind mapping är ett utmärkt verktyg för att hålla reda på sina anteckningar i en utredning och kan säkert användas som komplement till övriga IT-stöd polisen har tillgång till, om inte annat för den enskilde polisens del om denne bedriver en utredning lite på sidan om som Conny gjort för att se om det finns skäl att göra en officiell utredning av det.

Kollegial vänskapskorruption bland poliser, åklagare och domare

”En bild målas upp av hur polis, åklagare och domstolar som håller varandra om ryggen och agerar i samförstånd. Mot detta står försvarsadvokater som upplever att deras roll i rättsprocessen reducerats till en form av dekorativ rekvisita.”

Försvararen som anklagar rättsväsendet

Problemen inom rättsväsendet är alltså inte bara kollegial vänskapskorruption bland poliser, åklagare och domare eller fördomsfulla och inkompetenta nämndemän även om det säkert är mest förekommande, utan även en generell vänskapskorruption mellan de som bestämmer inom rättsväsendet och etablissemanget.

Att det sen även finns dem inom rättsväsendet som är lierade med och håller den organiserade brottsligheten bakom ryggen är ännu ett problemområde, men inte det enda och kanske inte värst heller då vänskapskorruptionen är mer utbredd.

De dömde till och med Conny till fängelse för ett vanligt polisingripande som han har laglig rätt och till och med skyldighet att göra även om det kanske var lite övernitiskt, m.a.o han begick inget brott men blev ändå dömd för ett brott åklagaren konstruerade, och utsatt för ett justitiemord.

Det är ett starkt indicium för hur korrumperat polisen och rättsväsendet kan bete sig där de till och med äter sina egna för att skydda sig själva och sina korrumperade kumpaner.

Detta händer kanske även vanligt folk oftare än man vill tro när de vill skydda sig och sina vänner, för då har de korrumperade ännu lättare att komma undan med det.

Man kan undra hur många oskyldiga som blir dömda och utsatta för justitiemord varje år i detta land för att de korrumperade inom polisen och övriga rättsväsendet vill skydda sina och sina vänners intressen?

Polisen beter sig så korrumperat att de inte förtjänar allmänhetens förtroende

”Jag hade länge en stark tro på att jag kunde bidra till att göra polisen bättre. Efter flera års kamp såg jag mig tvungen att ge upp.”

Gå även och läs följande bloggartikel skriven av en fd. Polis som i princip säger samma saker som Conny genom exempel på vad andra korrumperade poliser gjort.

Ex-polis: Därför kan kollegorna fortsätta att begå brott

Hon säger rent ut att polisen beter sig så korrumperat att de inte förtjänar allmänhetens förtroende och skyddar varandra in i det längsta så visst påminner det om hur maffian beter sig.

Många poliser är korrumperade i stort som smått

Larmet: Poliser stjäl beslagtaget gods

Denna artikel i Expressen är ett utmärkt exempel på att många poliser är korrumperade och själva anser sig stå över lagen, och kan de rutinmässigt stjäla beslagtaget gods så kan de nog rutinmässigt hålla varandra bakom ryggen vid annat ohederligt beteende med och börja jävlas med poliser som är för hederliga som Conny verkar ha varit.

Sen är det nog en av de poliser som är hederlig som har informerat massmedia om detta, och det är mycket mer visselblåsande som behövs inom rättsväsendet för att hålla korrumperat och ohederligt beteende på lägsta möjliga nivå.

Ytterligare läsning om fd. polisen Conny Andersson

Fd polis: Svenska polisen nedmonteras och ersätts av privata säkerhetsbolag

Conny Andersson är inte heller helt okontroversiell men det han säger om korruptionen inom polisen stämmer överens med bevis jag hittat från många andra källor vilka ni kan läsa om under Rättsröta och korruption på denna blogg.

Hans indianspårningsmetod däremot kanske bygger på lite väl mycket tro, men till viss del går det att träna upp och skärpa sina sinnen och lära sig se spår, men hur väl hans metod fungerar kan jag inte uttala mig om.

Kontroversiell huvudman bakom APU

Dt-reporter missade viktig information om APU:s ledare Conny Andersson

Att han var en tuff snut som inte pjoskade med brottslingar säger han även rent ut i sin intervju, så ibland var han kanske lite övernitisk och inte Guds bästa barn själv heller, men åtminstone relativt hederlig.

Men han säger även att hans korrumperade fiender inom polisen lyckades överdriva och svartmåla hans ingripanden och få dem att framstå som värre än de var för att kunna fälla honom, trots att inget brott begicks av honom.

Att han använde batongen mot en person som fått en stroke måste närmast betraktas som ett olycksfall i arbetet eftersom personen i fråga framstod som en påtänd knarkare eller psykiskt sjuk och sådana kan vara livsfarliga.

Sen har de även försökt få hans prejning av mopedisten att framstå i sämsta möjliga dager men mopedisten framstod som en brottsling/langare som försökte fly och har lite sig själv att skylla.

S.S som anmälde honom för det hotfulla pistoltecknet åkte själv dit för knarkförsäljning och våldtäkter och var bevisligen en korrumperad polis, så det var mest troligt en falsk anmälan.

Även om det hände så är det förståeligt med tanke på vad S.S och hans vänner gjort.

De flesta vet även att sånt oftast inte är att betrakta som mordhot, utan mer ett sätt att visa att man inte gillar någon och vet att denne är skyldig till något som en sorts symbolisk handling.