Aftonbladets Avslöjande Leder Till Att Poliser Skräms Till Tystnad

”Det var i mellandagarna som Aftonbladet avslöjade hur en tidigare polischef utretts för barnpornografibrott. Men i stället för att fullfölja utredningen och genomföra en husrannsakan hos den misstänkte lades utredningen ner av åklagare Elisabeth Brandt och polischefen uppmanades att säga upp sig.”

Ju mer man gräver desto värre blir det.

Min hypotes om att rättsväsendet försöker mörka ogentligheter och hellre uppmanar folk att säga upp sig/bli omflyttade, istället för se till att de får stå för det de gjort och ge offren rättvisa verkar stämma som denna artikel om en polischef misstänkt för barnporrbrott visar.

Barnporrbrott är dessutom den vidrigaste formen av sexbrott så rättsväsendet har inga ursäkter för sådant här.

Polisledningen försöker skrämma sanningsägare och kritiker till tystnad

”I mejlet har Unni Jerndal en ton, som flera personer Aftonbladet talat med, uppfattar som hotfull.

– Det är tydligt att syftet är att skrämma anställda från att prata med massmedia, säger en upgiftslämnare.”

Dessutom försöker de visst skrämma sanningsägare och kritiker till tystnad vilket är riktigt fult och gränsar till fascism.

Jag har inget emot lag och ordning i sig så länge det inte blir på en sån nivå att det kränker folks personliga integritet, men däremot har jag som de flesta andra väldigt mycket emot kriminellt, korrumperat eller jävigt beteende hos folk som jobbar inom rättsväsendet.

Nog finns det säkert hederligt folk inom rättsväsendet med men ska man tolka tecknen verkar de vara de korrumperade som styr.

Meddelarfrihet gäller också för poliser

”Nils Funcke är en av Sveriges ledande experter på offentlighetsprincipen och meddelarfrihet.

– Det hon skriver är helt fel. Meddelarfrihet gäller också för poliser, säger han.

Enligt lagen är det ”möjligt att straffritt lämna normalt sekretessbelagda uppgifter för publicering i massmedier”.

Meddelarfriheten går alltså före förundersöknings sekretessen eftersom det i det aktuella fallet inte handlar om en så kallad ”kvalificerad sekretess”.”

Det skulle helt enkelt behövas väldigt många fler rakryggade visselblåsare som ser till att sätta stopp för den maffialiknande kultur som verkar ha slagit rot inom rättsväsendet.

Fler hederliga poliser borde utnyttja sin rätt till meddelarfrihet för att sätta stopp för oegentligheter som leder till att skyldiga går fria eller oskyldiga blir döma.

Detta oavsett om det beror på fullt medvetna justitiemord som i fallet med informatörer eller extremt partiskt och illvilligt beteende från poliser och åklagare som i fallet med Kaj Linna, för det finns inga acceptabla ursäkter för att få oskyldiga dömda för brott.

PS! Om det mot förmodan skulle vara så att vissa inom rättsväsendet inte gillar mina inlägg (den andel som är korrumperad) om deras oegentligheter får de väl kontakta de medier som publicerat artiklarna som avslöjat dem, för jag återger bara faktabaserad information.

Efter Aftonbladets avslöjande: Poliser skräms till tystnad | Aftonbladet