Kaj Linna blev dömd p.g.a rättsröta och ohederliga poliser

Kaj Linna oskyldigt dömd och utsatt för justitiemord p.g.a rättsröta och korrumperade poliser

Såg brottsjurnalen i går och där berättade Leif G.W om hur ohederligt och skamlöst polisen och åklagaren i Norrbotten betett sig i målen mot Kaj Linna.

G.W berättade att Kaj blivit utsatt för ett blatant justitiemord eftersom rättsväsendet i norr helt ignorerat allt som talade för hans oskuld och verkade ha bestämt sig för att få honom fälld till varje pris.

Han sa också att det bara är genom att skapa massmedial uppmärksamhet man en chans att få sådana domar upphävda eftersom rättsväsendet in i det längsta av ren prestige vägrar erkänna att de gjort fel.

Det får mig att undra över hur vanligt det är att rättsväsendet tar ut svängarna mycket mer än de borde för att få åtalade som borde bli frikända dömda bara för att de inte vill erkänna att de har fel eller av andra partiska skäl?

Trots att Sune som var den av bröderna som överlevde pekade ut Kaj’s arbetskamrat Bertil och inte Kaj skyldig eftersom han kände igen hans röst och det fanns massor av indicier och motiv som starkt pekade på Bertil då han var en skurkaktig affärsman, så hade rättsväsendet i Norrbotten helt sonika bestämt sig för att Kaj var skyldig och ignorerade alla bevis som talade för hans oskuld.

Rättsväsendet i detta land beter sig många gånger alldeles för godtycklig har jag kommit att inse under mina efterforskningar, och som i fallet med Kaj Linna får folk oskyldigt dömda till och med för så allvarliga saker som mord på grund av rena prestigeskäl, och inte bara korruption, jäv/partiskhet eller inkompetenta nämndemän.

Det handlade enligt G.W bara om att polisen i Norrbotten inte ville erkänna att det hade fel från början och gjort ett dåligt förundersökningsjobb.

När personer inom rättsväsendet ostraffat tillåts bete sig så här allvarlig så måste något förändras.

Vi måste kanske återinföra tjänstemannaansvaret så poliser och åklagare som beter sig så här allvarligt och ohederligt helt enkelt döms till fängelse, precis som en person som har avgett falsk vittnesmål och fått en oskyldig dömd för t.ex. mord och sedan blir avslöjad riskera bli.

Mened är allvarliga saker men poliser och åklagare som ignorerar allt som talar till den åtalades fördel och oskuld och får dem oskyldigt dömda av ren prestige är ÄNNU värre.

Rättsröta och justitiemord förstör oskyldigas liv

”Inte utan visst missmod har man under det gångna året kunnat följa flera skakande beskrivningar i samband med statens myndighetsutövning där rättssäkerheten  allvarligt ifrågasatts och oskyldiga personer drabbats svårt.”

Om rättsväsendets ansvar

Sen finns det folk som fått sitt liv minst lika förstört som Kaj Linna utan att sitta i fängelse om de bara blir dömda till villkorlig dom eller liknande där poliser, åklagare, domare och nämndemän betett sig lika godtyckligt och ignorerat allt som talar för personens oskuld för att de så gärna velat tro på målsägaren.

Inom rättsväsendet lägger de nämligen betydelse på folks trovärdighet som är en rätt godtycklig historia, så fint folk har oftast hög trovärdighet och inte lika fint folk mindre.

Sånt leder också till att folk blir bespottade, hatade och berövade alla möjligheter att få det liv de borde ha fått på grund av att de fått sitt rykte och anseende förstört genom att bli oskyldigt dömda och utsatta för justitiemord.

Om en målsägare har så hög trovärdighet i rättens ögon att denne omöjligt kan ljuga kommer rätten som bara är människor ofta att vilja tro denne så mycket att de kommer ignorera allt som talar emot målsägaren och för den åtalade även om bevisen som talar för den åtalade är starka.

I till exempel Kaj Linnas fall hade poliserna som gjort utredningen antagligen hög trovärdighet vilket gav det falska vittnesmålet det med.

Samvetslösa typer som förstör år eller till och med decennier av folks liv med lögner och annat riktigt samvetslöst beteende av de mest konstiga eller små skäl finns lite här och där inklusive inom rättsväsendet, och vissa kan till och med utge sig för att vara riktigt heliga och oklanderliga.

I de lugnaste vatten kan de fulaste fiskarna simma som det gamla ordspråket lyder.

Skrupelfria och skenheliga personer finns tyvärr både inom och utanför rättsväsendet och ställer till mycket elände för oskyldigt folk.

Kaj Linnas fall är även en bra indikator på hur mycket ett förstört liv är värt då han fick 18 miljoner i skadestånd, men pengarna är bara plåster på såret och kan aldrig ge honom full kompensation.