Dåliga arbetsplatser kan vara ohälsosamma att jobba på

Lite (mycket) dramatiserat kanske, men The Firm med Tom Cruise är en rätt bra film och ett exempel på vad man skulle kunna kalla en extremt dåligt arbetsplats som verkar bra på ytan.

Börjar ni jobba på en dålig arbetsplats kan allt verka bra i början men steg för steg inser ni att någon är väldigt fel precis som Tom gör i filmen.

Skillnaden är nog att i verkligheten tar dåliga arbetsplatser oftast inte ihjäl folk, men i stället hittar de på saker för att göra sig av med de som inte vill spela med i deras onda spel och försöker göra livet så surt för dem som möjligt så de ska sluta frivilligt eller bli sparkade.

Upptäcker ni att ni börjat jobba på ett sånt företag har ni tre val:
1. Sök er därifrån så fort som möjligt innan de hinner förstöra ert liv.
2. Om ni som Toms rollfigur är nog hårda och smarta, eller inte har något val tar fighten och slåss till sista blodsdroppen.
3. Stanna kvar och anpassa er till dem och börja spela med i deras onda spel.

Stannar ni kvar och spelar med för pengarnas skull kommer det resultera i att det steg för steg urholkar och dödar er motivation, arbetsglädje och medmänsklighet så ni till slut börjar känna er lika tomma och kalla som dem.

Ingen mår egentligen bra av att jobba på en sådan arbetsplats, och pengarna man tjänar kan inte uppväga för det negativa.