Ohederliga domare är ett större problem än dåliga nämndemän

Förvaltningsrätterna och kammarrätterna dömer dagligen på laglös grund. De godkänner på löpande band myndighetsbeslut dagligen som saknar stöd i lag. Så vad ger vi för dessa juristdomare som nu i flock skjuter skarpt mot nämndemännen?

#metoo debatten som fick mig att minnas diakonen vid Luleå stift som gjorde sig skyldig till sexbrott men inte ens blev åtalad och till och med fick behålla jobbet fick mig att misstänka en sorts korruption inom rättsväsendet där de särbehandlar kyrkofolk.

Denna artikel visar att även domarna är korrumperade så problemet är inte bara fördomsfulla och partiska nämndemän, poliser och åklagare. Även domare är villiga att bryta mot lagen och straffa offren för att folk de vill hålla bakom ryggen inte ska behöva ta konsekvenserna.

Detta verkar vara fallet vare sig de är målsägande eller åtalade och innebär i praktiken att rättsväsendet beter sig som en sorts maffia som anser att lagen inte gäller dem utan bara andra.

90% korruptionsgrad är VÄLDIGT mycket så inte så konstigt man ofta hör om folk som blivit grovt felbehandlade, oskyldigt dömda eller att deras egna går fria när de gjort fel.

Makt korrumperar sägs det och det verkar stämma? Hur kan detta få förekomma i så här hög grad?

Denna form av partiskhet hos rättsväsendet har även betydelse för företag som ligger i tvist med myndigheter och kan handla om tid & pengar som går förlorade och i värsta fall att de går i konkurs, men även privatpersoner kan på grund av detta få sina liv förstörda.

Ohederliga domare värre än dåliga nämndemän

Friskrivningsklausul

Bilden som används i denna artikel har ingenting med korrupta domare att göra utan symboliserar bara domare i allmänhet.